„Zuškári“ chystajú vianočné vystúpenia, koncerty aj výstavy

Učiteľky i žiaci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch chystajú aj tento rok výnimočné vystúpenia, koncerty a výstavy. Tie vianočné patria spravidla medzi najobľúbenejšie. Mnohí rodičia, a nielen oni, považujú „zuškárske“ vystúpenia a prezentácie za naozajstný začiatok Vianoc.

(Autor: Dagmar Kuběnová)

Sú krásne, pozitívne, plné radosti a prekvapení. Diváci, učiteľky aj žiaci odchádzajú domov vianočne naladení. Zabudnú na stres a starosti, aspoň na tie dve hodinky, ktoré strávia sledovaním svojich ratolestí na doskách, ktoré pre talentmi obdarené deti v tom okamihu znamenajú naozaj celý svet.

O príprave na záver kalendárneho roka nám porozprávala dlhoročná učiteľka Dagmar Kuběnová, ktorá na „zuške“ vedie tanečný odbor: „Usilovne sa pripravujeme na záver kalendárneho roka. Chystáme množstvo hudobných koncertov, výstavu výtvarníkov, ale aj tanečné predstavenia. Naši tanečníci nacvičujú vianočné choreografie, ale aby nám nebolo málo, súčasne i súťažné vystúpenia. Tanečné súbory Austedis, Bella, Plejády a Striebornička sa úspešne prezentovali na jesennej pohárovej súťaži Showtime Dance – Wintershow v Leviciach. Súťažili sme najmä vo formáciách a z našich šestnástich choreografií sa štyri umiestnili na prvom mieste, deväť na druhej priečke, a ušiel sa nám v silnej konkurencii aj jeden bronz a dve piate miesta.“

Víťazný pohár patril aj týmto tanečníčkam ZUŠ v Piešťanoch.

Učiteľky, deti aj zúčastnení rodičia boli mimoriadne spokojní, a tých, ktorí sa nemohli súťaže zúčastniť osobne, hojne zásobovali videami a fotografiami. „Deti boli také nadšené zo súťaže, že sme sa hneď prihlásili do vianočnej súťaže na Mia festival. Takže 10. decembra budeme opäť reprezentovať našu školu a mesto Piešťany s tým najlepším, čo máme práve pripravené,“ doplnila Kuběnová.

Mnohé deti sa týchto súťaží zúčastňujú prvýkrát, takže organizácia účasti je aj preto pre pedagógov veľmi náročná. Ako Kuběnová podotkla, výsledky súťaže sa fanúšikovia dozvedia hneď v pondelok 11. decembra, utorok 12. decembra a v stredu 13. decembra na tanečných vianočných koncertoch v Dome umenia.

„Tieto koncerty, na ktoré sa veľmi tešíme, sú špeciálne tým, že sú ladené takmer výhradne vianočne. Mnohí rodičia ich považujú za naozajstný začiatok Vianoc a odchádzajú domov vianočne naladení, zabudnú na stres a starosti, aspoň na tie dve hodinky určite,“ dodala Kuběnová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín