Vrbové sa opäť stalo dejiskom dramatického festivalu

  • Mladí dnes / Región
  • 24. novembra 2022, 22:42

Dom kultúry vo Vrbovom sa stal dejiskom štvrtého ročníka dramatického festivalu žiakov bilingválnych gymnázií s názvom Zahrajme to tvorivo. Opäť sme potvrdili, že aj malá škola – Gymnázium Jána Baltazára Magina vo Vrbovom – vie robiť veľké veci.

Štvrtý ročník dramatického festivalu, ktorý organizuje Gymnázium J. B. Magina, bol plný kvalitných hereckých výkonov žiakov bilingválnych gymnázií. (Autor: archív školy)

Naše pozvanie prijali okrem stálych účastníkov, akými sú Gymnázium Ivana Kupca Hlohovec, žiaci gymnázia z Rajca a žiaci Gymnázia Andreja Kmeťa Banská Štiavnica, aj nové tímy z Gymnázia Ladislava Dúbravu z Dunajskej Stredy a zo Súkromného bilingválneho gymnázia v Ružomberku.

V tomto ročníku mali žiaci anglickej sekcie za úlohu stvárniť niektoré z diel autorov Stratenej generácie a žiaci ruskej sekcie diela Alexandra Nikolajeviča Ostrovského.

Študenti Gymnázia Pierra de Coubertina zahrali vo Vrbovom Snehulienku.

Nakoľko dramatické výkony jednotlivých tímov boli veľmi vyrovnané, štyri najlepšie tímy v tomto ročníku vyhlásili členovia odbornej komisie v zložení: Ema Maggiová – vtedajšia primátorka mesta Vrbové, Jarmila Sňahničanová – zástupkyňa jazykovej školy v Trenčíne a Zhana Zakulina – zástupkyňa katedry rusistiky UCM Trnava. Prvé miesta získali gymnazisti z Dunajskej Stredy s predstavením Mrs. Dalloway od Virginie Wolf a študenti Gymnázia J. B. Magina Vrbové, F. S. Fitzerald/TheOffshorepirat. Striebro patrilo gymnáziu z Banskej Štiavnice/The Great Gatsby od F. S. Fitzeralda a na tretej priečke sa umiestnili študenti gymnázia z Hlohovca/Hillslike White Elephants od E. Hemingwaya.

V tomto ročníku sa nesúťažne zapojili aj žiaci Gymnázia Pierra de Coubertina z Piešťan so skvelým predstavením Snehulienka. Mladí dramatici mali možnosť po ukončení festivalu zažiť obhliadku mesta Vrbové a vypočuť si zaujímavé reálie v podaní miestneho historika Ľubomíra Bosáka.

Henrieta Gromanová, riaditeľka Gymnázia J. B. Magina

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín