Úspešná sezóna piešťanských vodných motoristov

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. novembra 2022, 22:42

Uplynulá sezóna bola pre Klub vodného motorizmu a vodných športov (KVMVŠ) v Piešťanoch veľmi aktívna a úspešná. Vodní motoristi zorganizovali jedno podujatie Formuly Future, dve kolá Majstrovstiev Slovenska motorových člnov a jedno kolo majstrovstiev Európy vznášadiel. Športovci klubu sa zúčastnili aj viacerých podujatí.

Jaroslav Baláž (vľavo) obsadil v druhom kole seriálu ME vo Formule S a vo Formule 50 zhodne prvú priečku. (Autor: Mário Petlák)

Na prvom podujatí Formuly Future sa z desiatich detí reprezentujúcich KVMVŠ najlepšie umiestnili Nikolas Mikuliak na prvom, Jaroslav Baláž na druhom a Alex Fabian na treťom mieste. V ďalšom kole v Komárne skončil opäť Mikuliak na prvej priečke, nasledoval Baláž na druhej, Ondrej Graus na tretej a Lívia Balážová na šiestej priečke. Ďalšie kolo sa uskutočnilo v Jakubove pri Malackách, kde zvíťazil Mikuliak a druhý bol Graus. Začiatkom septembra sa Nikolas ako najúspešnejší žiak Formule Future jazdiaci za KVMVŠ zúčastnil majstrovstiev sveta v nemeckom Brandenburgu, kde obsadil vynikajúce siedme miesto.

Najvýznamnejším podujatím sezóny bolo pre piešťanský klub usporiadanie druhého kola seriálu majstrovstiev Európy vznášadiel, ktoré sa uskutočnilo na Sĺňave. Z piatich kategórií obsadili súťažiaci za KVMVŠ vynikajúce výsledky. Zaujímavosťou bolo, že v dvoch kategóriách – Formula S a Formula 50 – obsadili zhodne Jaroslav Baláž prvú a Andrej Kováč tretiu priečku. Vo Formule N napriek technickým problémom všetkých domácich jazdcov si Marián Monček vyjazdil druhé miesto, Róbert Fabián tretie a Team Viliam Hanšut/Viktória Forgáčová štvrté miesto.

Začiatkom septembra sa Baláž a Kováč zúčastnili majstrovstiev sveta vznášadiel, ktoré sa konali vo švédskom Flottsbro. Obaja jazdili v dvoch kategóriách – F50 a FS. Vo Formule 50 zo sedemnástich súťažiacich unikla Balážovi tretia priečka iba o tri body. Vo Formule S sa podarilo vyjazdiť Kováčovi šieste miesto a Baláž si odniesol striebornú medailu.

Klub ďalej zorganizoval na Sĺňave dve kolá Majstrovstiev Slovenska motorových člnov s medzinárodnou účasťou, ktorého sa zúčastnili štrnásti jazdci. V kategórii OSY-400 mal klub tiež zastúpenie – Zuzana Mikuliaková si vyjazdila tretie a štvrté miesto. Mikuliaková sa v tejto sezóne zúčastnila aj majstrovstiev Slovenska v Komárne, kde skončila opäť tretia a štvrtá.

Veľká vďaka patrí sponzorom, podporovateľom a členom KVMVŠ, ktorí dokázali udržať vysokú úroveň a počet organizovaných súťaží a spropagovať tak tradičný piešťanský vodný motorizmus, ako aj mesto Piešťany. 

zdroj: KVMVŠ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila