Študenti sa vzdelávali o cene štátu a verejných financiách

  • Školy / Piešťany
  • 21. novembra 2022, 22:41

Ako plod niekoľkoročnej spolupráce pedagógov Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch a Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS) v Bratislave sa 10. novembra podarilo na pôde gymnázia uskutočniť ďalšiu zo série prednášok na ekonomické témy, tentoraz ako workshop o cene štátu, príjmoch a výdavkoch štátneho rozpočtu, o finančnej disciplíne a zodpovednosti a zákonoch podivuhodného sveta verejných financií.

Na pôde Gymnázia Piera de Coubertina sa uskutočnila ďalšia zo série prednášok na ekonomické témy. (Autor: archív gymnázia )

Prednášku ekonomického analytika a projektového koordinátora INESSu Juraja Fukatscha pod názvom Vesmír verejných výdavkov otvorili riaditeľ školy Radim Urban a garant programu Peter Rusnák, ktorí privítali nielen študentov, ale aj záujemcov o ekonomické témy z radov odbornej i laickej verejnosti. Pod hlavičkou gymnázia ako ambasádorskej školy a regionálneho garanta Olympiády ľudských práv študenti v tvorivej atmosfére diskutovali o vesmíre daňových odvodov a o cenách a kvalite služieb, ktoré občanom ponúka štát. Niektorí z nich získali v súťaži aj niekoľko titulov z odbornej ekonomickej literatúry. Stretnutie s ekonómiou pokračovalo po diskusii ešte konzultáciami pre gymnazistov, ktorí sa venujú ekonomickým otázkam vo svojich študentských vedeckých projektoch.

PK OBN/Liliana Pažítková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel