V knižnici je výstava lega, ktorú sa oplatí vidieť

Je to výstava, ktorú si zamilujú nielen malí, ale aj veľkí. Tisíce lego kociek všetkých farieb a veľkostí totiž zaplnili Mestskú knižnicu mesta Piešťany. Až do soboty 26. novembra sa v priestoroch na Školskej ulici nachádza jedinečná expozícia, v rámci ktorej budete obdivovať ľudskú kreativitu, trpezlivosť a detailné spracovanie.

Vesmírna loď Millenium Falcon je postavená zo 7541 legokociek. (Autor: am)

„Vieš si predstaviť, koľko hodín to museli skladať?“ ozýva sa v každom zoskupení návštevníkov, ktorí sa rozhodnú si prezrieť pestrofarebnú a rozsiahlu expozíciu. V priestoroch knižnice je aktuálne vystavená súkromná zbierka lego setov a originálnych vlastných výtvorov jednej slovenskej rodiny, pričom diela sú dotvorené do tematických scenérií reálneho a rozprávkového sveta. Prezentovaná je pritom len časť kompletnej zbierky, no i tak vám môže zabrať aj niekoľko desiatok minút, kým si detailne popozeráte, čo všetko sa podarilo z kociek poskladať.

V priestoroch Oddelenia pre dospelých čitateľov môžete vidieť dovedna 10 scenérií v 12 vitrínach spolu na 20 metroch štvorcových. Nachádza sa tam vystavaný Atlantis susediaci s Divokým Západom plným kovbojov a Indiánov či útok pirátov a Čierna perla kapitána Jacka Sparrowa. Nechýba ani základňa Star Wars s vesmírnou loďou Millenium Falcon, ktorá je postavená zo 7541 legokociek. Tento kolosálny set pochádza od dizajnéra menom

Andrii Ivashchuk, pričom v útrobách lode sa nachádza detailne vypracovaný kokpit, veliteľský mostík a zvyšné priestory. Len tento set sa skladal 33 hodín, jeho cena sa pohybuje medzi 650-700 eurami. Okrem toho nielen deti určite zaujme aj scenéria s motívom Lego Friends, farmárov či stredovekej bitky s veľkým množstvom bojovníkov.

Jednou zo základných myšlienok putovnej výstavy je lego nielen ukázať, ale poskytnúť aj priestor a čas na spoločnú hru rodinám. Na prízemí knižnice je preto umiestnená lego herňa, kde nájdete bazén plný dupla pre najmenšie deti, stolíky na skladanie lego mozaiky, graffiti stenu, ale aj priestor na obliekanie postáv do legošiat.

Herňa je otvorená v pracovných dňoch od 14. do 18. hodiny a v sobotu od 10. do 13. hodiny. Výstava na prvom poschodí je otvorená v pondelok až piatok od 8.30 do 19.00 h a v sobotu od 10.00 do 13.00 h.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava