Rýchliky z Bratislavy do Košíc už v Piešťanoch nezastavia!

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 16. novembra 2022, 23:01

Nepomohlo naliehanie miestnych obyvateľov či krajskej, alebo miestnych samospráv, ministerstvo dopravy neobmäkčili ani občianske petície s niekoľko tisíc podpismi z regiónu Piešťan či Nového Mesta nad Váhom. Priame vlakové spojenie nášho regiónu s Liptovom, Tatrami či východným Slovenskom bude od decembra definitívne minulosťou.

Priame spojenie rýchlikom z Piešťan do Košíc a opačne bude od decembra definitívne minulosťou. (Autor: am)

Rýchliky z Bratislavy do Košíc a opačne nebudú podľa zverejneného nového grafikonu od decembra zastavovať v Leopoldove, Piešťanoch, ale ani v Novom Meste nad Váhom. Končí aj zástavka Trenčianska Teplá. Verejnosť si vydobyla len zachovanie zastávky rýchlikov z Bratislavy do Košíc v Margecanoch. Obyvatelia kúpeľného mesta pri svojich cestách do oblastí Slovenska za Žilinu budú musieť na rýchlik nastúpiť v Trnave alebo v Trenčíne. To isté platí pre návštevníkov Piešťan z liptovského a podtatranského regiónu či východného Slovenska – priame vlakové spojenie do Piešťan v decembri definitívne skončí.

Podľa ministerstva dopravy nový grafikon má znížiť čas cestovania a zvýšiť jeho komfort. Preplnené vlaky na trase medzi Košicami a Bratislavou by mali byť podľa ministerstva minulosťou. Navyše cesta vlakom medzi Bratislavou a Košicami bude vraj trvať od 15 do 25 minút kratšie.

Výpadok priameho spojenia z Leopoldova, Piešťan či Nového Mesta nad Váhom má nahradiť posilnenie vlakového spojenia na tratiach Bratislava – Žilina, kde sa pridávajú nové expresy a posilňujú sa víkendové rýchliky.

Nový grafikon je schválený a definitívne platný. Akákoľvek zmena môže prísť až o rok pri ďalšej prípadnej aktualizácii grafikonu vlakového spojenia štátneho železničného prepravcu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín