Masters plávanie: Malá výprava – mnoho medailí

  • Plávanie / Šport
  • 15. novembra 2022, 22:42

Po siedmy raz bol v dňoch 5. a 6. novembra Mestský bazén v Českej Lípe miestom konania Zimných medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v plávaní masters a zároveň 22. ročníka Korunní Cup. Malá výprava plavcov ŠPK Kúpele Piešťany zabojovala o medaily a v silnej konkurencii domácich klubov, pretekárov z Poľska a dokonca reprezentantov Španielska bola veľmi úspešná.

Zľava: Anna Kičinová, Karol Kantek a Michaela Kičin v Českej Lípe. (Autor: archív Anny Kičinovej)

na kratšej znakovej trati si vybojoval striebro. Týmito pretekmi sa rozlúčil s vekovou kategóriou 70+ a od budúceho roka bude bojovať so slovenskými rekordmi masters v kategórii 75+. Treba mu len priať zdravie a pohodu pri ich prekonávaní.

Michaela Kičin si zapísala štyri pre ňu určite netradičné disciplíny a získala medaily všetkých farieb. Zvíťazila v osobnom rekorde na 100 m polohové preteky, druhá bola na 100 m znak, na tretí stupienok vystúpila v disciplíne 50 m voľný spôsob a kolekciu zavŕšila „zemiakovou“ medailou za 100 m voľný spôsob.

Anna Kičinová sa vo svojich tradičných tratiach 50, 100 a 200 m prsia a 50 a 100 m motýlik stala medzinárodnou majsterkou ČR a len na 200 m polohové preteky sa musela uspokojiť s druhým miestom, čo však bolo vyvážené prekonaním slovenského rekordu masters rovnako ako na 200 m prsia.

Celkom iný spôsob pretekania si zvolila veteránska plavkyňa klubu ŠPK Kúpele Miroslava Samuhelová, keď sa prihlásila na prvé kolo Slovenského pohára zimnom plávaní, ktoré sa uskutočnilo v sobotu 5. novembra v otvorenom bazéne na žilinskej plavárni. Pri teplote vzduchu osem stupňov a teplote vody 12,5 stupňa Celzia to od pretekárov chcelo rozhodne veľký kus odvahy a odhodlania. Samuhelová štartovala na trati 50 m prsia a vo svojej kategórii do 50 rokov zvíťazila.

(aki)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava