Aké predsavzatia majú poslaneckí nováčikovia?

Prevzatie poslaneckých osvedčení je v podstate formálny akt zavŕšenia volieb do mestského zastupiteľstva. Na piešťanskej radnici nových i staronových poslancov privítali členovia volebnej komisie, ale i opäť zvolený primátor Peter Jančovič. Pre najbližšie štyri roky si Piešťanci volili dvadsaťjeden poslancov, pričom ôsmi z nich sú nováčikovia. Dvaja poslanci sa vracajú späť do komunálnej politiky po štvorročnej prestávke a jedenásť poslancov obhájilo svoje mandáty z predchádzajúceho volebného obdobia.

(Autor: pror)

Podľa slov Petra Jančoviča sa ustanovujúce slávnostné mestské zastupiteľstvo uskutoční až 24. novembra. Na ňom primátor oficiálne preberie funkciu prvého muža mesta na najbližšie volebné obdobie a poslanci si spomedzi seba zvolia mestskú radu, ale i členov mestských odborných komisií.

My vám v najbližších riadkoch predstavíme ôsmich úplne nových poslancov, ale i dvoch, ktorí sa po štvorročnej prestávke do zastupiteľstva opäť vrátili tak, ako informácie o nich a ich víziách na najbližšie štyri roky priniesol radničný informačný web piestany.sk.

Adriana Drahovská, Mgr., 59 r. – do poslaneckých lavíc sa vracia po štyroch rokoch. V roku 2014 uspela na kandidátke dnes už nejestvujúceho regionálneho zoskupenia Spoločne pre Piešťany, tentoraz bola zvolená na kandidátke politickej strany SPOLU – občianska demokracia. Mestu chce ponúknuť svoje skúsenosti z oblasti komunikácie, kultúry a stratégie. Zasadí sa o podporu obyvateľov v náročných životných situáciách. Výzvou je tiež viac sa zapájať do eurofondových výziev a Plánu obnovy, vytvoriť podmienky pre Inteligentné mesto a nové komunikačné technológie, získať titul Mesto kultúry, pokračovať v reštaurovaní umenia v exteriéri, vytvárať nové diela.

Eva Rohoňová, Ing. arch., 36 r. – v zastupiteľstve sa bude prioritne venovať územnému plánovaniu, parkovacej politike a mobilite, generelu dopravy, manuálu verejných priestorov. Chce, aby boli Piešťany moderným a ambicióznym mestom, ktoré sa dokáže vyrovnať so súčasnými výzvami.

Michal Staško, Mgr. Art., 50 r. – jeho ambíciou je dosiahnutie SMART CITY mesta. Plánuje spolupracovať s aktivistami, kreatívcami a umelcami, urobiť z Piešťan vzorové cyklo mesto, zlepšiť PR mesta a urobiť jeho novú vizuálnu identitu. Chce prísť s inováciami na zlepšenie života občanov, zlepšiť komunikáciu mesta a optimalizáciu jeho chodu.

Marcela Sedláková, Ing., 45 r. – chce viac prepájať samosprávu a vôľu ľudí. Jej záujem prelína aj oblasť športu, kultúry, dopravy, životného prostredia, školstva a turizmu so zreteľom na efektivitu, spravodlivosť a ekonomickú transparentnosť.

Tomáš Hudcovič, Ing., 43 r. – do poslaneckých lavíc opäť zasadne po štvorročnej pauze. Kandidoval na primátora, a tak ako v roku 2014 ani tentoraz mu to nevyšlo, uspel len ako poslanec. Jeho prioritou je riešiť ekonomickú situáciu mesta a chýbajúce prostriedky na potrebné investície. Rád by tiež dosiahol väčšiu informovanosť obyvateľov a ich zapojenie do rozhodovacích procesov.

Ján Šmída, RNDr., 65 r. – jeho prioritou je rekonštrukcia mestského parku a rekreačného areálu na Lide. Podporiť chce voľnočasové aktivity mladých, optimalizovať parkovacie miesta, stavbu prvého parkovacieho domu na sídlisku Adam Trajan. Založiť chce botanickú záhradu a stacionár mestských včiel. Plánuje pokračovať v rekonštrukcii uličných stromoradí, podporiť zelené steny na sídliskách, strešnú zeleň a zachytávanie dažďových vôd.

Michael Niepel, Ing., 39 r. – je členom Rady školy ZŠ Mojmírova, spolupracuje na konceptoch modernej výučby s využitím moderných technológií. Ako bývalý tenisový hráč sa zaujíma o dostupnosť športovísk pre súťažný a rekreačný šport.

Alžbeta Švorcová, Ing., 48 r. – jej predvolebným plánom bolo prinavrátiť nášmu krásnemu mestu dávnu slávu, ktorú odštartovala rodina Winterovcov.

Róbert Hoš, 44 r. – jeho plánom je venovať sa environmentálnej oblasti. Zamerať sa chce na oddychovú zónu Lodenica, ktorá je dlhodobo v zlom stave. Vidí rezervy vo fungovaní mestskej polície a Služieb mesta Piešťany.

Marián Seitler, Mgr., 45 r. – získanú dôveru použije na skvalitnenie komunikácie mesta s občanmi, transparentné riadenie mestských podnikov a športovísk, vylepšenie a skrášlenie verejných priestorov, predstavenie energetických riešení pre mesto.

zdroj: piestany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín