Na rakovickej Dyniáde zvíťazili Ruľákovci a Zemkovc

  • Mladí dnes / Región
  • 13. novembra 2022, 08:56

Centrum voľného času pri Základnej škole s materskou školou v Rakoviciach zorganizovalo pre školákov a ich rodičov súťaž vo vyrezávaní tekvíc – Dyniádu. Najkrajšie diela vyhodnotila porota, prvenstvo získali rodiny Ruľáková a Zemková.

(Autor: archív školy)

Podujatie s názvom V našej škole nie je nuda, ktorého súčasťou bol osemnásty ročník Dyniády – súťaže vo vyrezávaní tekvíc, malo úspech. Jeho súčasťou bol aj ukážkový tréning v nohejbale, na ktorom pod vedením trénera Zoltána Vargu jeho zverenci predviedli našim deťom krátku ukážku hry, vysvetlili im pravidlá a dovolili záujemcom o uvedený šport, aby si vyskúšali s nimi krátky tréning.

Dyniády sa zúčastnilo 60 detí a 40 dospelých. Tí prichádzali postupne a my sme museli dokladať stoly, aby mal každý svoj priestor na aranžovanie. V príjemnej atmosfére pod ich šikovnými rukami vznikali malé umelecké diela. Členovia klubu Kontakt a Rada rodičov pri ZŠ s MŠ Rakovice sa postarali o občerstvenie a po troch hodinách práce sme pristúpili k vyhodnocovaniu, ktoré nebolo vôbec ľahké.

Nakoniec sme určili len dve prvé miesta a jedno druhé za rodiny. Na prvom sa umiestnili rodiny Ruľáková a Zemková, na druhej priečke skončila rodina Voleková. Všetky ostatné deti boli odmenené peknými cenami.

Katarína Rafajdusová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava