Tanečníci súkromnej „zušky“ opäť medailoví

Pre tanečníkov zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch sa sobota 5. novembra premenila na medailovú žatvu. Zo súťaže Wintershow, ktorá sa konala v Leviciach a spadá pod Showtime Dance, si tanečná skupina Flawless Family priniesla osem prvých miest, dvanásť druhých a jedno tretie miesto. Skupina Siluett získala dve prvé priečky.

(Autor: archív Lucie Danišovej)

Deti sa na súťaž pripravovali od septembra, veľmi sa na ňu tešili, i keď boli prípravy pre nedostatok času trochu stresujúce. „Zvládli sme to a pripravili sme 21 choreografií, konkrétne tanečná skupina Flawless Family súťažila s 19 číslami a skupina Siluett s dvomi,“ priblížila lektorka Lucia Danišová.

Deti súťažili počas celého dňa, pričom do Levíc vyrážali už o piatej ráno. „Súťaž sa začínala o ôsmej a trvala až do 23. hodiny. Všetci si to ale nesmierne užili. Obdivujem, koľko energie v sebe mali a že vydržali všetok nátlak a stres. O to viac si vážim všetky umiestnenia, ktoré získali,“ povedala lektorka a prezradila, že sa veľmi teší najmä z choreografie Hip-hop žije, kde spojili starších žiakov do väčšej formácie a v „profi“ kategórii získali plný počet bodov.

„Veľa ľudí nás zastavovalo, chválilo nás, dokonca nás oslovili aj dve tanečné skupiny na spoluprácu. Vážim si to, vždy si spomeniem, ako si to deti vydreli doslova z ničoho, pričom sa mi ukazuje, že tvrdá práca sa vypláca,“ doplnila Danišová a dodala, že mali skvelé ohlasy aj na ďalšie čísla.

Po prvý raz sa na súťaži zúčastnili i tanečníci-dospeláci, ktorí navštevujú súkromnú „zušku“. Predviedli choreografiu v štýle oldies a vytancovali si prvé miesto. Tešili sa z toho aj detskí tanečníci. Danišová skonštatovala, že je nadšená, ako si mladí navzájom pomáhajú a posúvajú sa vpred.

Na súťaži nepanovala rivalita, ale skôr podpora a zdravé zhodnotenie úrovne konkurencie. „Je skvelé, že to organizátori dlhé roky pre nás, tanečníkov, pripravujú. Mnoho ľudí si ani neuvedomuje, koľko úsilia za tým je. Súťaže Showtime Dance sú vždy nezabudnuteľné, každý sa tam cíti ako doma, panuje tam skvelá atmosféra,“ uviedla lektorka.

„Veľmi by som chcela poďakovať svojim kolegyniam Jane Kučerovej a Laure Schellerovej, bez ktorých by toto všetko nebolo. Rovnako ďakujem aj všetkým ostatným priateľom, známym a, samozrejme, rodičom, že skoro ráno privezú deti k autobusu, aby sme mohli vycestovať. Ďakujem, že ich vôbec pustia a majú v nás dôveru,“ doplnila Danišová s tým, že vďaka patrí aj riaditeľovi školy Tiborovi Ukropcovi za podporu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav