Diskotéka a prespávačka vo vrbovskej škole

Posledný deň pred jesennými prázdninami je už tradične obľúbeným dňom žiakov Základnej školy na Komenského ulici vo Vrbovom, pretože je spojený s diskotékou a následnou prespávačkou, počas ktorej môžu školáci dokázať svoju odvahu úspešným zvládnutím nočnej hry.

(Autor: ZŠ Komenského Vrbové)

Diskotéka sa začala o štvrtej hodine popoludní a jej prvá časť bola určená pre žiakov prvého stupňa. Šikovní členovia žiackeho parlamentu pre nich pripravili rôzne hry a súťaže. O hudbu sa postaral Matej Kubica, za čo mu patrí veľká vďaka.

Keďže diskotéka je aj karnevalom, väčšina detí prišla v maskách, ktoré sa vyhodnocovali a vyberala sa najkrajšia a najoriginálnejšia. Nasledovala tombola, v ktorej žiaci vyhrali rôzne zaujímavé ceny. Druhá časť diskotéky bola určená pre druhostupniarov, tí okrem tancovania mohli dokázať svoju šikovnosť počas zábavných hier.

O deviatej hodine večer sa diskotéka skončila a v jedálni zostali iba tí, ktorí mali prenocovať v malej telocvični. Najprv si deti pozreli film a potom už prišla najočakávanejšia časť – strašidelná nočná hra. Starší členovia žiackeho parlamentu rozdelili žiakov na tri skupiny a tí museli prejsť tmavými priestormi šatní, chodby i veľkej telocvične a plniť rôzne príkazy. Hra sa všetkým páčila, bojazlivejší museli svoj strach prekonať.

Po skončení hry sa žiaci uložili na spánok. Tí, ktorým sa ešte nechcelo spať, si mohli pozrieť strašidelný film. Občasný chichot či tlmená vrava boli dôkazom, že viacerí žiaci dokázali bdieť až do rána.

Túto úspešnú akciu každoročne pripravujú členovia žiackeho parlamentu a všetci sa na ňu už vopred tešia. Veľká vďaka patrí hlavne deviatakom, ktorí výborne zorganizovali zábavné hry pre prvostupniarov a pripravili veľmi vydarenú nočnú hru. 

zdroj: ZŠ Komenského Vrbové

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav