Jonathan Swift – Gulliverove cesty

  • Knihy
  • 8. novembra 2022, 09:54

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

Autorom nádherných ilustrácií je Robert Ingpen, svetoznámy austrálsky výtvarník. (Autor: IKAR)

Vo vydavateľstve IKAR vyšlo ilustrované vydanie knihy Jonathana Swifta – Gulliverove cesty. Autorom nádherných ilustrácií je Robert Ingpen, svetoznámy austrálsky výtvarník. Vydanie je špeciálne upravené pre mladého čitateľa. Lemuel Gulliver, ránhojič a lodný kapitán, sa plaví naprieč moriami za dobrodružstvom, ale séria katastrof a nešťastí spôsobí, že sa ocitá na ostrovoch osídlených zvláštnymi obyvateľmi s prekvapivým spôsobom života…

Gulliverove cesty sú satirický utopistický román, opisujúci Gulliverov pobyt medzi Liliputánmi, obrami, na lietajúcom ostrove a v krajine koní, ktoré si podrobili odporné tvory (nápadne sa podobajúce ľuďom). Román možno čítať ako vtipnú rozprávkovú fantáziu, ale aj ako satirický text plný výsmechu a rozhorčenia zo všetkého nedobrého, čoho sa ľudstvo dopúšťa.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel