Projekt Zahoď stres a nabi sa energiou má už šťastný koniec

  • Inzercia
  • 5. novembra 2022, 10:55

V polovici októbra sa v Piešťanoch skončil niekoľkomesačný projekt Zahoď stres a nabi sa energiou, ktorý organizovalo občianske združenie MARESSA. Jeho hlavným cieľom bola duševná pomoc po pandémii a jej stálych dopadoch určená pre dospelých, deti, seniorov, ktorí touto neblahou situáciou boli dlhodobo izolovaní od spoločenského a kultúrneho života.

Účastníkom projektu sa venovali venovali rôzni profesionálni a amatérski umelci, jedným z nich bola keramikárka Jana Bayer (vľavo). (Autor: Soni Vozar)

Význam realizácie tohto projektu bol emocionálny. Ľudia kreatívnou zážitkovou tvorbou uvoľnili zo seba napätie a počas tvorenia sústredili svoju pozornosť na proces, ktorý im prinášal spokojnosť, radosť a osobný dobrý pocit.

V určených termínoch sa 26 skupinkám a spolu 265 účastníkom venovali rôzni profesionálni a amatérski umelci (PaedDr. Alexandra Geschwandtnerová, PaedDr. Denisa Kolářová, Alena Wagnerová, Sabina Nedorostová, Zuzana Chalásová a Jana Bayer) v oblasti maľovania, tvorby keramiky a arteterapie s látkami. Účastníci mali všetko zdarma. K dispozícii mali profesionálne plátna, akrylové farby, hlinu a iné. Podujatia sa konali v krásnych priestoroch Kursalonu. Tieto tvorivé chvíle zachytávala fotografka Soni Vozar.

Workshopov sa zúčastnila široká škála ľudí z Piešťan, z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia, deti z detského domova, rodinky s malými deťmi, slovenské aj ukrajinské, kúpeľní hostia, obetaví ľudia z charity, seniori a ďalší. Všetci mali jedno spoločné – radosť, príjemný zážitok a vlastný výtvor, ktorý si zobrali domov.

Ako sme sa dozvedeli z vyhodnotenia dotazníkov spätnej väzby, najviac v nich zarezonovali pocity „cítiť sa slobodný a byť sám sebou, mať možnosť prejaviť sa“.

„Organizovať takýto rozsiahly projekt bolo pre nás zo združenia výbornou skúsenosťou. Náš zámer a význam sme naplnili. Za seba poviem, že mi bolo cťou a potešením stretnúť veľa úžasných ľudí od začatia organizovania, cez celý priebeh projektu až po jeho ukončenie. Vypočula som si rôzne zaujímavé životné príbehy a nečakaným, ale o to krajším bonusom bol vznik nových priateľstiev medzi niektorými účastníkmi. Ďakujeme všetkým, ktorí nám verili a pomáhali i všetkým ľuďom, ktorí sa zúčastnili,“ povedala Marcela Sedláková, predsedníčka občianskeho združenia MARESSA.

Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja. Projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP a vďaka podpore Nadačného fondu Baumit pri Nadácii Centra pre filantropiu.

Ďakujeme našim sponzorom: Slovenská chránená dielňa, All 4 Life, Bona Publica, Eko spotreba, Simeon remeselný pivovar Piešťany, Hostin kovo, Kaqun.

Taktiež ďakujeme za ústretovosť a spoluprácu: Soni Vozar Photography, Apolin, o.z., Healing Touch, Beauty Prestige PN a Ensana Health Spa Hotels.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 10. júna. Meniny má Margaréta, Gréta.
  • 10.06.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 8. júna. Tento deň je Dňom najlepších priateľov a Medzinárodným dňom oceánov. Meniny má Medard.
  • 08.06.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 10. júna 2024
Meniny má Margaréta, zajtra Dobroslava