Tri novembrové výstavy v Dome umenia

Dom umenia Piešťany pripravil na november tri nové výstavy. Kým svoje abstraktné obrazy predvedie Róbert (Viktor) Němeček, Jesenné impresie fotografky Ruženy (Jany) Malecovej nadchnú milovníkov farieb, nachystaná je i výstava toho najlepšieho z tvorby slovenského rytca poštových známok Františka Horniaka. Všetky tri výstavy budú dispozícii už od štvrtka 3. novembra.

Foto: archív DUP

Výstavu členky Piešťanského fotoklubu, Ruženy (Jany) Malecovej, ktorá uvádza svoje Jesenné impresie, si môžete vychutnať vo veľkej sále.

František Horniak pôsobí ako rytec poštových cenín. Žije a tvorí v Bratislave a na Žikave, kde má ateliér. Venuje sa tvorbe príležitostných poštových razníc a tvorí známkové rytiny. Je oceňovaný ako tvorca najkrajších rytín a známok roka na Slovensku. Svojou precíznou prácou sa radí k špičke nielen vo svojej domovine, ale aj v zahraničí. 

Slávnostná vernisáž sa uskutoční v utorok 8. novembra o 15.30 h, pričom v rámci podujatia bude návštevníkom venovaná pamätná pohľadnica s príležitostnými poštovými pečiatkami k vyhláseniu Domu umenia Piešťany za národnú kultúrnu pamiatku. Výstava To najlepšie z tvorby Františka Horniaka vzniká v spolupráci so Slovenskou poštou.

Treťou expozíciou sú Fragmenty. Táto výstava vzniká v spolupráci so slachta.gallery a približuje abstraktnú tvorbu Róberta (Viktora) Němečka. Autor vyštudoval na VŠVU v Bratislave odbor interiérovej architektúry a výstavníctva, pričom spolupracoval i s oddelením maľby a sochárstva. Venoval sa okrem pôvodne vyštudovaného odboru aj úžitkovej grafike a kontakt s kolegami, výtvarníkmi, ho doviedol k maliarskej tvorbe. Jeho abstraktné obrazy vystavuje doma i v zahraničí a je držiteľom mnohých ocenení. V rámci vernisáže, ktorá sa uskutoční v utorok 22. novembra o 17.30 h, vystúpi spevák Peter Bažík. 

Výstavy budú prístupné do 4. decembra, pričom výstavné priestory sú otvorené vždy od utorka do piatka od 14. do 17. hodiny, a tiež v sobotu a nedeľu od 14. do 18. hodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek