Cintoríny sa rozžiarili už počas víkendu

Napriek tomu, že najväčší nápor na cintorínoch zrejme nastane až dnes 1. novembra, piešťanské cintoríny na Bratislavskej i Žilinskej ceste sa rozžiarili tisíckami sviečok už počas víkendu. Volebná sobota dokonca mnohých primäla vziať to, ako sa vraví, „jedným vrzom”.

(Autor: am)

Iste si spomeniete na roky, keď počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých silno fúkalo a pršalo. Tento rok však neopadané, no výrazne sfarbené lístie dodalo dušičkovému spomínaniu špecifickú atmosféru. Dožlta i dočervena zafarbené stromy spolu s pestrofarebnými chryzantémami a horiacimi kahancami vytvárali dôstojnú sviatočnú scenériu. Veľmi pôsobivo sa vďaka výsadbe a dekoráciám vynímal urnový háj na cintoríne na Bratislavskej ceste.

Piešťanské cintoríny boli na nápor ľudí počas víkendu pripravené. Nechýbali veľkokapacitné kontajnery, v ktorých bolo dostatok miesta na vyhadzovanie sviatočného odpadu, ale k dispozícii boli aj zdieľané zelené krhličky. K lepšej dostupnosti cintorínov prispel fakt, že na oboch miestach posledného odpočinku došlo v ostatných mesiacoch k oprave komunikácií. Rovné chodníky a osvetlenie zaiste ocenili najmä tí, ktorí majú problémy s chôdzou. Na bezpečnosť dohliadali policajné hliadky, ktoré sme stretli aj pri strážení parkoviska. Ešte v sobotu tam nebol problém nájsť voľné odstavné plochy aj napriek viditeľne zvýšenej premávke.

Spomínajúcich od víkendovej návštevy cintorínoch neodradila ani občianska volebná povinnosť. „Najprv sme s rodinou išli upraviť hrob a zapáliť sviečky na obidvoch cintorínoch, potom spoločne odvoliť,” prezradila nám čitateľka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár