Zachránené mačky rastú, nie je o ne záujem

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 31. októbra 2022, 23:51

Mačiek, ktoré sa ocitnú v piešťanskom útulku, prípadne v domácnostiach tzv. dočaskárov, stále pribúda. Často vychudnuté, choré či zanedbané stvorenia dávajú ochotní ľudia „do poriadku“, aby boli pripravené na adopcie do nových domovov. Ľudí, ktorí by boli ochotní si tieto chlpáče vziať a prijať ich za členov rodín, je však príliš málo.

Aj tieto mačky čakajú v dočasnej opatere na nový trvalý domov. (Autor: FB Viac úsmevov:))

Menšie mačiatka, mladé i staršie chlpáče, mačky aj kocúry. Depozit aj útulok je nimi preplnený a ako vravia v útulku, aj tí, ktorí majú prvotný záujem, sa neskôr už neozvú. V útulku hovoria o falošných nádejach na umiestnenie zvierat, ktoré sú zachránené, vypiplané a rastú im pred očami bez nádeje na domov.

Aké nemé tváre sú aktuálne voľné, uvidíte na webovej stránke piešťanského útulku. V sekciách „Psíkovia na adopciu“ a „Mačičky na adopciu“ si môžete prelistovať zoznam dostupných zvierat, ktorým je aktuálne možné dať nový domov. Ak plánujete svoju rodinu rozšíriť o psa či mačku, zvážte možnosť prijať útulkáča. Nielenže odbremeníte túto záchrannú stanicu, ale odmenou vám bude dôverčivá chlpatá bytosť. Najväčšia pomoc pre útulok je teda jednoznačne adopcia zvieraťa. Okrem toho však môžete prísť v priaznivom počasí venčiť psy alebo poskytnúť zvieraťu aspoň dočasnú opateru.

Prispieť môžete tiež finančne či materiálne. Ide najmä o čistiace prostriedky ako Fixinela, Pulirapid, Jar, tekuté mydlo, kapsuly na pranie, z potravín sú to cestoviny, ryža alebo ovsené vločky. Priniesť však môžete aj papierové utierky, kancelársky papier, 120-litrové plastové vrecia na odpad, sacie podložky, sensitive krmivo, odčervovacie a odblšujúce prípravky, šampóny pre psy, podstielku pre mačky a posteľnú bielizeň. A keďže sa blíži zima, v útulku už zbierajú aj deky, koberce. Určite nenoste matrace, periny a vankúše, psy ich likvidujú.

Ak už majiteľom psa či mačky ste, skontrolujte u svojho veterinára, či má zvieratko v čipe uvedené aktuálne informácie, a to najmä telefónne číslo. Uľahčíte tým jeho návrat domov v prípade straty a opäť odbremeníte útulok, ktorý by ho musel prichýliť. Práve pre potrebu koncentrovať informácie o stratených a nájdených zvieratách v Piešťanoch vznikla na Facebooku nová stránka, ktorá sa volá Som sa stratil Piešťany a okolie. Môžete tam nahlasovať najdúchov, ale aj zháňať prípadné informácie o svojom utekáčovi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard