Len štyri obce v okrese zmenia starostu, vo Vrbovom končí Maggiová

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 31. októbra 2022, 07:16

Primátor Piešťan Peter Jančovič vo svojej funkcii zostáva naďalej. Získal 29,6-percentnú dôveru voličov, ktorí prišli v sobotu k volebným urnám, čo predstavuje volebný zisk 2216 hlasov. Naopak, zmena vo funkcii primátora nastane vo Vrbovom, kde Emu Maggiovú vystrieda Štefan Kubík s 46,49 percentami volebného zisku – 982 hlasov. Z dvadsaťpäť obcí v okrese len štyri zmenia starostu či starostku.

(Autor: vd)

V Piešťanoch bola pomerne slabá volebná účasť. Sobotných komunálnych volieb sa zúčastnilo 7597 obyvateľov, to predstavuje 32,16 percenta, čo je hlboko pod celoslovenský priemer. V Piešťanoch sa spojených volieb nezúčastnilo až 16 026 oprávnených voličov.

Vrbové bolo na tom z hľadiska záujmu o voľby o čosi lepšie ako okresné mesto. Zúčastnilo sa ich 45,46 percenta, čo predstavuje 2167 oprávnených voličov.

Účasť na voľbách do mestských a obecných samospráv bola podľa Štatistického úradu SR na celom Slovensku 46,2 percenta, komunálne voľby teda odignorovalo 2 398 960 voličov.

Len štyri obce v okrese zmenia starostu

Piešťanský okres sa skladá okrem okresného mesta a Vrbového i z ďalších dvadsiatich piatich obcí. V niektorých sa starostovia či starostky obmenili, inde podobne ako v Piešťanoch sa voliči rozhodli zachovať kontinuitu a zvolili si staronového starostu či starostku.

V obci Banka zostáva i ďalšie volebné obdobie Tatiana Julinyová. V Bašovciach doterajšieho starostu Vojtecha Dekana nahradí Sandra Borovská. Borovce povedie súčasný starosta Ivan Šiška, rovnako tak v Chtelnici pokračuje v starostovaní Ján Horváth. Dolný Lopašov naďalej povedie Mário Beblavý, v Drahovciach ostáva starostom Miroslav Ledecký a v Dubovanoch vo svojej práci pre obec môže pokračovať Ladislav Michalčík.

Ani v Ducovom sa nič nemení a starostkou naďalej ostáva Mária Koláriková. Naopak, v Hubine dochádza k zmene na starostovskej pozícii a Janu Myjavcovú vystrieda Peter Fedák. Kočín-Lančár opäť povedie Štefan Lányi, v Krakovanoch vo funkcii starostu bude pokračovať František Klinovský a Moravany nad Váhom povedie naďalej Peter Hulman. V Nižnej doterajšieho starostu Kamila Mikuša nahradí Jana Sersenová. Na čele obce Ostrov bude naďalej stáť Jozef Tkácz a v Pečeňadoch tiež pokračuje doterajší starosta Ladislav Boháčik.

V Prašníku vo funkcii vystrieda Emila Škodáčka nový starosta Milan Mozolák. V Rakoviciach ako starosta aj ďalšie volebné obdobie pokračuje Dušan Daloš, ani Ratnovce nevolili zmenu a vo funkcii ostáva Daniela Sigetová. V Šípkovom si opäť zvolili za starostku Janku Miškufovú, v Sokolovciach tiež zostáva pôvodný starosta Marián Dóczy a Šterusy rovnako povedie staronový starosta Štefan Madunický.

Ani v Trebaticiach nedôjde k zmene vo funkcii starostu, pokračuje Juraj Valo, a vo Veľkých Kostoľanoch pozíciu starostu aj v novom volebnom období obhájil Gilbert Liška. Rovnako vo funkcii pokračuje starosta Veľkého Orvišťa Pavol Paulovič a Veselé tiež bude bez zmeny – starostkou naďalej ostáva Viera Šipková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard