Do zastupiteľstva zasadne niekoľko nových tvárí

Piešťany volili okrem primátora aj dvadsaťjeden poslancov mestského zastupiteľstva, kandidovalo ich však až šesťdesiatpäť. Keďže medzi úspešnými poslancami je i zvolený primátor Peter Jančovič, ten sa pred nástupom do funkcie musí poslaneckého mandátu vzdať, a tak za neho do zastupiteľstva nastúpi prvý náhradník v poradí, ktorý kandidoval v rovnakom volebnom obvode.

(Autor: FB poslanci)

Určite veľkým prekvapením komunálnych i krajských volieb je neúspešná kandidatúra poslankyne Národnej rady SR za OĽaNO a doterajšej krajskej poslankyne za rovnakú stranu Lucie Drábikovej, ktorá nezískala mandát krajskej ani mestskej poslankyne. Rovnako väčší volebný úspech si predstavoval i doterajší mestský poslanec Roman Chudý, ktorý neúspešne kandidoval jednak za mestského poslanca, ale i za trnavského župana.

Zdrvujúcu volebnú porážku utrpela i Zuzana Svrčeková, ktorá sa do mestského zastupiteľstva tiež nedostala a pri neúspešnej kandidatúre na primátorku získala len niečo málo nad 500 hlasov, čo ju spomedzi deviatich kandidátov zaradilo až na šiestu pozíciu.

Spomedzi neúspešných primátorských kandidátov v kúpeľnom meste získali aspoň poslanecký mandát Martin Cifra a Tomáš Hudcovič. Okrem nich do poslaneckých lavíc zasadnú a svoje pozície obhájili: Michal Bezák, Ján Stachura, Jozef Drahovský, Andrej Klapica, Ján Krupa, Remo Cicutto, Iveta Babičová, Michal Fiala, Jaroslav Rybárik a Martin Valo. Adriana Drahovská sa po štvorročnej odmlke opäť vracia do regionálnej politiky v pozícii mestskej poslankyne.

Nové tváre v piešťanskom zastupiteľstve v tomto volebnom období sú: Michael Niepel, Alžbeta Švorcová, Michal Staško, Róbert Hoš, Eva Rohoňová, Ján Šmída a Marcela Sedláková.

Uvoľnené poslanecké miesto po primátorovi Jančovičovi s najväčšou pravdepodobnosťou obsadí náhradník Marián Seitler.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda