Navrhnite si kúpeľňu podľa predstáv – s dostatkom úložného priestoru

  • Inzercia
  • 26. októbra 2022, 10:13

Všetky typy kúpeľní si vyžadujú dostatok úložného priestoru na základné hygienické potreby, ako sú napríklad uteráky, toaletný papier, kozmetika či iná drogéria. Existujú aj ďalšie položky, ako sú sušiče vlasov, kozmetické zrkadlá a stojany na odkladanie toaletných potrieb. Toto všetko potrebuje svoje miesto, máte ho?

Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.com

Kvalitný kúpeľňový nábytok

Pri nákupe kúpeľňového nábytku hľadajte kvalitné materiály a robustnú konštrukciu, ktorá vydrží roky. V kúpeľni sa prirodzene kumuluje vodná para a teda musíte dávať pozor na to, aby bol nábytok odolný voči vlhkosti, hrdzaveniu a plesniam. Mali by ste mať na pamäti aj to, ako ľahko sa budú vaše nové kúsky čistiť a udržiavať. Vyhľadávajte praktický nábytok, ktorý poskytuje dostatok úložného priestoru – kúpeľňové regály, voľne stojace skrinky so zabudovaným košom na prádlo, poličky, skrinku pod umývadlo a iné.

Nezabudnite, že je k dispozícii veľa rôznych štýlov a možností, takže nemusíte zostať pri jednom type. Od moderných prevedení až po honosné rustikálne či retro kúpeľňové skrinky,výber je len a len na vás.

Kúpeľňový nábytok je veľmi dôležitou súčasťou rekonštrukcie či zariaďovania novej kúpeľne. Mal by byť funkčný, estetický a spoľahlivý. Pred kúpou akýchkoľvek kúpeľňových predmetov nezabudnite zmerať dostupný priestor. Jednou z najdrahších častí rekonštrukcie kúpeľne je inštalácia vane. Než teda začnete vŕtať alebo inak zasahovať, uistite sa, že ste zohľadnili všetky potrebné atribúty, napr. inštalačný rozvod, priestorová dispozícia atď.

Extra priestor v chodbe

Chodba alebo vstupná hala sú často miestom, odkiaľ sa práve do kúpeľne vstupuje. Preto, ak nemáte dostatočný úložný priestor v samotnej kúpeľni, budete zrejme využívať nábytok na potrebné veci v predsieni. Stačí jednoduchá predsieňová zostava, kde si môžete vyčleniť pár políc na uteráky, pracie prostriedky či extra kozmetiku. Budete mať tieto veci stále relatívne blízko, no nezahltíte svoju malú kúpeľňu tak, že sa v nej nebude dať pohnúť. Využívajte praktické úložné boxy a organizéry, ktoré vám pomôžu udržať chaos na uzde.

Chodba či predsieň sú zvyčajne oddelené od ostatných priestorov dverami, takže túto časť bytu alebo domu odseparujete od ostatných miestností. Nebude vás tak rušiť zvuk práčky či sušičky, a pri používaní kúpeľne a toalety budete mať dostatok súkromia.

Dostatočné osvetlenie stiesnených priestorov

V kúpeľniach aj v chodbách je bežné, že sú bez okien. V rodinných domoch sa sem-tam okná objavia, a teda aspoň počas dňa do tejto miestnosti prúdi denné svetlo. V oboch prípadoch však minimálne po zotmení budete potrebovať moderné osvetlenie, aby ste na všetko dokonale videli a zároveň tmavú miestnosť presvetlili. Ženy potrebu svetla pociťujú najmä v kúpeľniach pred zrkadlom.

Využite teda dostatok stropného osvetlenia a podľa potreby pridajte aj ďalšie žiarovky nad zrkadlo, prípadne menšie LED svietidlá priamo do skríň. Niektoré lampy sú odolné voči poškodeniu vodou, takže ich bezpečne využijete aj v bezprostrednom okolí umývadla, sprchového kúta či vane.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana