Ako nájsť kvalitný sveter?

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 25. októbra 2022, 13:18

S rýchlo sa blížiacou jeseňou sa dámy aj páni začínajú obzerať po dokonalých svetroch na chladné dni. Kvalitný sveter je nenahraditeľnou súčasťou šatníka v jesennom a zimnom období. Kvalitný – čiže aký?

Pánske a dámske svetre – na čo si dať pozor pri ich výbere?

Osoby, ktoré rozmýšľajú ako rozpoznať kvalitné svetre, by mali venovať pozornosť niekoľkým faktorom. V prvom rade stojí za to si pozorne prečítať etiketu so zložkami a urobiť vizuálne a hmatové posúdenie. 

Pre kúpu kvalitného dámskeho či pánskeho svetra si musíte najskôr pozrieť jeho zloženie. Najlepšie sú pánske svetre z prírodných materiálov, ako je vlna. Ide o materiál s nevšednými vlastnosťami, ktorý zahreje aj v tých najchladnejších zimných dňoch. Vlna navyše umožňuje pokožke správne odvádzať vlhkosť. Ťažko sa zašpiní, ľahko sa udržuje v čistote a nevyžaduje časté pranie – to všetko robí z vlnených svetrov výbornú voľbu na jeseň a zimu.

Stáva sa, že výrobcovia pridávajú do vlneného materiálu umelé vlákna, ktoré dodávajú svetru väčšiu odolnosť proti poškodeniu a pružnosť. Malo by sa však pamätať na to, že v kvalitnom svetri by prídavok umelých vlákien nemal prekročiť 20 %.

Aby ste mali istotu, že sveter dámsky je kvalitný, jednoducho ho chyťte do ruky. Jeho povrch by mal byť hladký na dotyk a tiež nie nafúknutý. Stojí za to sa uistiť, že je materiál svetra jemný na dotyk a mäkký – škrabavý vlnený sveter je skutočnou nočnou morou.

Kde kúpiť kvalitný sveter?

Ľudia, ktorí sú už oboznámení so všetkými vlastnosťami kvalitných svetrov, si často kladú otázku, kde ich kúpiť.  Určite sa okrem stacionárnych predajní oplatí venovať pozornosť aj tým, ktoré ponúkajú svoje produkty online. A hoci kúpa svetra na internete znemožňuje posúdenie hmatom, treba pamätať na to, že po kúpe má každý zákazník dva týždne na to, aby vrátil výrobok, ktorý nespĺňa jeho predstavy. Veľkou výhodou online nakupovania je fakt, že bude zákazníkovi doručený priamo pred dvere.

Niekoľko slov o starostlivosti

Ľudia, ktorí sa rozhodnú kúpiť si vlnený sveter, by mali pamätať na to, že aby dlho vydržal v dobrom stave, treba sa oň správne starať. Je potrebné pripomenúť, že kvalitné dámske a pánske svetre nevyžadujú časté pranie. Prírodný materiál v malej miere pohlcuje pachy a jeho povrch je celkom odolný voči nečistotám. Na osvieženie vlneného svetra môžete použiť naparovaciu kefu a v prípade potreby ho vyperte podľa pokynov na štítku od výrobcu. Pri praní vlneného svetra dbajte na to, aby teplota vody nepresiahla 30 stupňov – inak môže sveter jednoducho splstnatieť a zraziť sa. Na pranie vlnených tkanín možno používať len jemné pracie prostriedky – módni špecialisti odporúčajú najmä šampón na vlasy!

inzercia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana