Ako začať podnikať v on-line priestore

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 21. októbra 2022, 12:13

Základným pilierom podnikania v on-line priestore je dobrý podnikateľský plán a marketing. Bez konkurencie schopného tovaru je každý predaj nereálny a bez dômyselného marketingu sa o e-shope zákazníci nemajú ako dozvedieť.

Pri budovaní internetového obchodu nepodceňte konkurenciu a snažte sa niečím vyniknúť. Pri zakladaní e-shopu si ako prvé položte otázku, či chcete predávať kvalitný tovar s vyššími cenami alebo lacný tovar za nízke ceny. A podľa toho zvoľte aj správnu marketingovú stratégiu. Nepodceňte skutočnosť, že každá nevyužitá príležitosť či chybný krok môžu znamenať stratu dobrého mena alebo zisku.

Webové stránky

Názov domény a vzhľad webových stránok v prípade podnikania na internete hrá veľmi dôležitú úlohu. Podstatný však nie je len názov domény, ktorý má jasne vystihovať ponúkaný sortiment, ale aj SEO optimalizácia webových stránok, aby e-shop vo vyhľadávačoch našli zákazníci jednoducho a rýchlo. A úspech podnikania je možné zvýšiť aj tým, keď si vyberiete takú činnosť, v ktorej ste už pracovali a keď sa rozhodnete predávať taký tovar, ktorý dobre poznáte. Od otvorenia obchodu si nezabudnite robiť prehľad o tom, čo funguje dobre a čo nie. Záznamy pravidelne vyhodnocujte a výsledkom podriaďte svoju ďalšiu činnosť. Zanedbateľný nie je ani fakt, či vás podnikanie baví a tento typ práce napĺňa. Veľmi dôležitá je tiež úroveň komunikácie a kvalifikovanosť všetkých pracovníkov, ktorí v e-shope pracujú. 

Rozvrhnutie sekcií

Keď sa rozhodnete predávať napríklad dekorácie alebo člny, nepodceňte vzhľad webových stránok a prehľadné rozvrhnutie jednotlivých sekcií. Z názvu sekcie musí byť vždy jasné, čo konkrétne potenciálnym zákazníkom ponúka. Preto voľte výstižné názvy jednotlivých kategórií ako napríklad „dekorácia do záhrady“ alebo „dekorácia na hrob“, ktoré budú každému na prvý pohľad zrozumiteľné. V prípade predaja člnov nezabudnite na dôležité pod sekcie, ako napríklad „elektromotor na čln“ alebo „záchranné vesty“ a podobne. Vecný obsah, logické usporiadanie sekcií a pod sekcií, prehľadnosť stránok a vizuálny dojem je základ úspechu internetového predaja.

Nepodceňte legislatívu

Pri podnikaní v on-line priestore nepodceňte legislatívu. Obchodné podmienky e-shopu by mal vypracovať odborník, aby v nich nič podstatné nechýbalo. Obchodné podmienky musia obsahovať identifikačné a kontaktné údaje na prevádzkovateľa, informácie o dozornom orgáne spoločnosti, platobné a dodacie podmienky, reklamačný poriadok, informácie o možnosti odstúpenia od zmluvy, vzorový formulár pre odstúpenie od zmluvy, informácie o riešení spotrebiteľských sporov, informácie o ochrane osobných údajov a iné.    

(inzercia)    

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia