Ako cestovať s bábätkom v aute

  • Inzercia
  • 18. októbra 2022, 17:40

Či už veziete svoje dieťa na prvé stretnutie s rodinou, alebo jednoducho idete na prvú rodinnú dovolenku, prvá cesta je vzrušujúcou udalosťou. Ale buďme úprimní – prvá dlhá cesta s bábätkom alebo batoľaťom môže byť rovnako desivá ako lietanie s dieťaťom.

Ilustr. foto © Unsplash.com

Aby sme vám pomohli prežiť čo najlepšiu cestu s bábätkom, podelíme sme sa s vami o päť najdôležitejších vecí, ktoré pri cestovaní určite oceníte. Okrem spomínaných piatich bodov sa zamerajte aj na pohodlné oblečenie, v ktorom sa bude bábätko cítiť dobre. Pozor na to, aby sa pri ceste zbytočne nepotilo.

Tu je päť základných stratégií plánovania úspešného výletu s bábätkom alebo batoľaťom:

  1. Zvoľte si najlepší čas odchodu.
  2. Strategicky naplánujte zastávky na ceste.
  3. Jedlo na cestu.
  4. Pripravte si stratégiu spánku.
  5. Pripravte si aktivity na cestu.

Najlepší čas na odchod na dlhú cestu

Najväčší vplyv má na dlhú a spokojnú cestu s bábätkom výber ideálneho času na odchod. Snažte sa, aby ste čo najväčšiu časť jazdy absolvovali v čase, keď vaše dieťa spí.

Čas odchodu sa u každej rodiny líši, ale pokiaľ zohľadníte dobu spánku dieťaťa, kŕmenie, prijateľnú dobu príchodu atď., čas, kedy najlepšie vyraziť, obvykle ľahko odhalíte.

Strategické plánovanie zastávok na cestách

Ďalšou zásadnou stratégiou pre dlhú cestu s bábätkom a batoľaťom je vopred naplánovať zastávky. Pri plánovaní zastávok zvážte, ako dlho vám nebude vadiť nechať bábätko alebo batoľa v autosedačke. Samozrejme, že pri cestovaní s deťmi sa veci málokedy vyvíjajú presne podľa plánu, ale nikdy nie je na škodu mať základný plán, ktorý v prípade potreby upravíte.

Ako dlho môžete cestovať s dieťaťom v autosedačke? Podľa odborníkov treba deti, ktoré ešte samé nesedia, vybrať z autosedačky každú hodinu alebo dve. To by sa malo zhruba zhodovať s ich rozvrhom kŕmenia.

Tip na výlet s bábätkom: Pri plánovaní cesty majte na pamäti celkovú dĺžku týchto zastávok na dojčenie, pretože čas sa nazbiera a do cieľa môžete doraziť oveľa neskôr, než by ste si mysleli.

Okrem bezpečnosti sú pre udržanie spokojnosti aktívnych bábätiek a batoliat na cestách obzvlášť užitočné plánované zastávky. Keď ich necháte chvíľu liezť alebo sa hýbať, urobíte s ich náladou zázraky.

Ilustr. foto © Unsplash.com

Kŕmenie dieťaťa počas cesty autom

Je pravdepodobné, že aspoň jedna z plánovaných zastávok bude zahŕňať jedenie. Pokiaľ si radšej zabalíte zdravé jedlo z domu, použite malú izolovanú chladiacu nádobu s obalom na ľad, aby ste ho udržali v bezpečí a chlade.

Na cestách s dieťaťom je dôležité vyhnúť sa hladnému dieťaťu, preto si na cestu pribaľte ďalšie sendviče a veľa ovocia. Nezabudnite zabaliť jedlo aj pre seba a nezabudnite na dostatok vody pre všetkých.

Uspávanie dieťaťa v aute

Každé dieťa je jedinečné, takže predpokladáme, že máte dobrú predstavu o tom, za akých podmienok vaše dieťa v aute zaspí. Je to síce konštatovanie zrejmého, ale pre dieťa na cestách je spanie v aute skvelým spôsobom, ako si ľahko skrátiť čas.

Dobrý nápad, ako dieťa upokojiť, je púšťanie šumu, rozprávok, audiokníh alebo uspávaniek . Ak vaše dieťa miluje rozprávanie rozprávok, určite mu prídu vhod aj v aute.

Aktivity na cestách pre bábätko alebo batoľa

Ako zabaviť dieťa na dlhej ceste autom? Ak vaše bábätko alebo batoľa v aute neje alebo nespí, bude pravdepodobne potrebovať nejakú formu mentálnej stimulácie. Rodičom pomáha, keď sa striedajú v riadení a sedení na zadnom sedadle a s dieťaťom komunikujú.

Staršie deti je možné zabaviť hrou alebo rozprávkou na tablete. Možno to nie je vaša prvá voľba, ale keď príde kríza, je dobré mať v zálohe čokoľvek, čo vaše dieťa upokojí a zabaví. Zachrániť vás tiež môžu jednoduché náučné hry, kedy sa dieťa baví a zároveň učí.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia