Beh okolo Sĺňavy s najrýchlejším Jakubíkom

Piešťanský val je obľúbenou rekreačnou a tréningovou zónou pre mnohých bežcov. V sobotu 15. októbra tam však bola ich koncentrácia ešte o čosi vyššia ako zvyčajne. Konal sa totiž 11. ročníka onsemi Jesenného behu okolo Sĺňavy.

Najrýchlejší pretekár Tomáš Jakubík. Foto: am

Na štart, ktorý bol umiestnený tradične pred Dinom, sa v sobotu postavilo 64 bežcov a bežkýň všetkých vekových kategórií. Čakal na nich 12-kilometrový úsek, ktorý od Dina viedol na drahovskú hať, následne po ratnovskej strane Sĺňavy ku Krajinskému mostu a po ňom opäť na val. Pozdĺž Váhu sa smerom k lodenici bežci znova dostali k Dinovi.

Príjemný asfaltový okruh, sprevádzaný výhľadom na vodnú plochu plnú vtáctva a farebných stromov, čiastočne komplikoval silný protivietor. Športovci sa s ním „pasovali“ dovedna 41 – 79 minút, počas ktorých sa však na štartovej čiare nadšenci behu rozhodne nenudili. Svoje preteky v tom čase totiž absolvovali budúce atletické nádeje. Najmenšie detičky, teda predškoláci a „špuntíci“ narodení v rokoch 2016 a neskôr, vybehli na 100 metrový okruh. Najmladší žiaci, teda ročníky 2010 – 2015, vyštartovali na 200 metrov dlhú trať. V praxi to teda vyzeralo tak, že na chlapci a dievčatá na striedačku utekali k miestu, kde stála trénerka Annamária Halmová z Atletického oddielu TJ Družba, a keď okolo nej obehli, vrátili sa naspäť k miestu, z ktorého štartovali.

Prvým chlapcom v cieli spomedzi predškolákov bol Martin Žák, víťazkou medzi dievčatami sa stala Bianka Dvorská. Najmladším žiakom kraľoval Jakub Kubala, žiačky zasa nestačili na prvú Natáliu Krepopovú. Detské výkony povzbudzovali rodičia, okoloidúci, ľudia, ktorí čakali na dospelých bežcov. Nechýbalo mnoho radosti, no rodičia utierali i slzičky smútku z neúspechu.

Kým pred Dinom vyhlásili a odmenili detských víťazov, ktorí sa v chladnom počasí občerstvili čajom či jabĺčkom, do cieľa sa pomaly blížil víťaz hlavnej kategórie pretekov, Piešťanec Tomáš Jakubík. S časom 41:28 si reprezentant STU Bratislava odniesol do zbierky ďalšie prvenstvo a vecné ceny. Po Jakubíkovi do cieľa dobehol aj Lukáš Gdolin (42:16) a Andrej Dušička (42:58).

Medzi mužmi vo veku 40 – 49 rokov sa najlepšie darilo Andrejovi Čelínovi (45:13), spomedzi päťdesiatnikov a starších dobehol najrýchlejšie Mario Tupý (55:10).

Medzi ženami, ktoré súperili všetky spolu bez rozdielu veku, dobehla prvá do cieľa Veronika Ďurišová s časom 50:25. Ako druhá prekročila cieľovú čiaru Monika Jančovičová (53:12) a treťou dámou Jesenného behu okolo Sĺňavy sa stala Marieta Zelenayová (53:41). Najrýchlejšia štafeta dosiahla čas 45:56 a tvorili ju Polačikovci.

VÝSLEDKY TU

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek