Mladý vodič nezvládol riadenie a „zaparkoval“ svoje auto na streche v záhrade rodinného domu

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 14. októbra 2022, 11:03

Včera vo večerných hodinách si jedna rodina v obci Hôrka nad Váhom našla na svojom pozemku na streche zaparkované vozidlo. Bolo veľkým šťastím, že v čase, kedy im vozidlo doslova vletelo na pozemok sa nikto z obyvateľov rodinného domu v záhrade nenachádzal.

(Autor: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Na základe doteraz zisteného, mladý 19-ročný vodič osobného motorového vozidla Mazda jazdil v smere od obce Hrádok do obce Nová Ves nad Váhom. V úseku pred ostrou pravotočivou zákrutou sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, prešiel do protismernej časti vozovky a narazil do zvodidiel so zábradlím a dopravným značením, ktoré prerazil. Následne s vozidlom letiac voľným priestranstvom bez kontaktu zeme jeho spodnou časťou narazil do oplotenia rodinného domu, pod úrovňou vozovky, kde preletel do záhrady rodinného domu až k vchodovým dverám domu. S vozidlom narazil do jeho bočnej časti a následne skončil prevrátený na streche.

Pri tejto hrozivo vypadajúcej nehode vodič utrpel našťastie len zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie. Je pravdepodobné, že pod nehodu sa podpísala okrem neskúsenosti vodiča aj vyššia rýchlosť jazdy. Mladý muž má vodičské oprávnenie len od januára tohto roka.

Vodičova dychová skúška skončila s negatívnym výsledkom. Hrozí mu uloženie pokuty od 150 € do 800 € a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do 3 rokov.

Zdroj: Polícia SR – Trenčiansky kraj

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof