Trnavský kraj pripravil Jesennú školu cyklodopravy pre zástupcov samospráv

  • Kraj / Piešťany / Región
  • 12. októbra 2022, 15:13

Trnavský samosprávny kraj organizuje bezplatný vzdelávací cyklus s názvom Jesenná škola cyklodopravy. Premiérová séria podujatí je určená najmä pre zamestnancov vo verejnej správe, ktorí sa venujú oblasti dopravy či projektovému manažmentu. Prvý blok vzdelávania odštartoval dnes v Trnave, ďalšie budú ešte v priebehu októbra a novembra. Informoval o tom odbor komunikácie Úradu Trnavského samosprávneho kraja.

pexels.com

„So zamestnancami verejnej správy sa o skúsenosti podelia domáci a zahraniční renomovaní odborníci. Priblížia dizajnové princípy cyklistickej dopravnej infraštruktúry, jej navrhovanie od A po Z, či opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a komfortu cyklistov,“ povedala cyklokoordinátorka Trnavského kraja Silvia Szokolová.

Vzdelávací cyklus je rozdelený do štyroch blokov, v ktorých budú účastníkom vysvetlené základné princípy cyklodopravy, rozvoja jej infraštruktúry a efektívnej komunikácie v tejto oblasti. Súčasťou vzdelávania budú aj diskusie a cykloexkurzia. Kraj túto vzdelávaciu aktivitu pripravil v spolupráci s mimovládnymi organizáciami a akademickým sektorom.

Na otvorení Jesennej školy cyklodopravy bol aj štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť. Trnavský kraj má podľa neho ideálne podmienky na rozvoj cyklodopravy. Výstavbe cyklotrás a doplnkovej infraštruktúry však musí predchádzať kvalitná odborná príprava, preto aktivitu župy v tomto smere ocenil.

Trnavský samosprávny kraj pracuje na vlastných projektoch výstavby cyklotrás, pričom veľkú časť z nich spolufinancuje z eurofondov. Od roku 2018 ide o deväť projektov na výstavbu 35 kilometrov cyklotrás v hodnote viac ako 8,2 milióna eur. Niektoré z týchto úsekov sú už zrealizované, iné sú vo fáze výberu zhotoviteľa stavebných prác.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland