Motorkár to zobral cez protismer, v zákrute nabral inú motorku a dve osoby zranil

K nehode došlo v nedeľu 9. septembra na ceste medzi Naháčom a Trstínom. 45 ročný vodič na motocykli Kawasaki GTR 1400 z Bernolákova prešiel pravotočivú zákrutu cez protismer, kde narazil do vodiča motocyklu zn. Suzuki GSXR 1000. Pri náraze skončili obe motorky s jazdcami mimo cestu.

(Autor: Polícia SR - Trnavský kraj)

Z miesta nehody previezli záchranári so zraneniami vodiča motorky a jeho spolujazdkyňu z Trenčína, obaja utrpeli zranenia s dobou liečenia nad 7 dní. Nehoda sa zaobišla bez alkoholu.

Dopravní  policajti vyšetrujú nehodu dvoch motocyklistov ako prečin ublíženia na zdraví. 45 ročný vodič je podozrivý, že počas jazdy neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a nedodržal predpísaný spôsob jazdy. „To znamená, že vodič nemá bezdôvodne prechádzať do protismernej časti vozovky. Urobiť tak môže iba v prípade, že obchádza, predchádza iné vozidlo alebo odbočuje,“ informuje polícia.

Posledné kilometre s rozumom

Polícia varzuje, že hoci sa motocyklisti snažia využiť krásne jesenné počasie na posledné kilometre, upozorňujeme, že jazdné vlastnosti sa na cestách zmenili. „Prispôsobiť treba nielen rýchlosť jazdy stavu cesty, počasiu ale najmä skúsenostiam a zručnostiam za volantom. Nielen motorkárom ale aj ostaným vodičom pripomíname, že skracovanie a prejazd zákrut cez protismer, býva častým dôvodom dopravných nehôd,“ dopĺňa polícia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda