Mesto odovzdalo stavenisko, začína sa kompletná rekonštrukcia Dopravnej ulice

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 11. októbra 2022, 10:25

V pondelok 10. októbra primátor mesta Peter Jančovič odovzdal oficiálne realizátorovi prác stavenisko na kompletnú rekonštrukciu Dopravnej ulice v Piešťanoch, kde sa rekonštruujú chodníky, obrubníky i cesta, vybuduje cyklochodník, nové osvetlenie, vysadia tu zeleň, urobia zastávku autobusu a tiež realizáciu prekládky inžinierskych sietí. Ráta sa s investíciou vyše 700 tisíc eur.


Primátor mesta Peter Jančovič spolu dodávateľom prác Martinom Kutánom zo spoločnosti TKO EKOPRESS II. (Autor: vd)

V súčasnosti prebiehajú stavebné práce, ktoré zdanlivo nesúvisia s plánovanou rekonštrukciou, no sú potrebné v prípade, ak by došlo k havárii starej kanalizácie. Práce realizuje Trnavská vodárenská spoločnosť, rekonštruujú tu kanalizáciu a robia nové kanalizačné zvody.

Mestský projekt uvažuje sa s troma etapami celkovej rekonštrukcie Dopravnej ulice.

Prvá sa začala včera. Pôjde o úsek od stanice po železničný podchod do Kanady. Pripravená je aj druhá etapa, od podchodu po zadnú bránu cintorína. Existuje aj štúdia, ktorá uvažuje o tretej etape – napojení Dopravnej ulice na Sídlisko A. Trajan.

Počas prác by mala ostať ulica priechodná, zastavenie premávky v oboch smeroch je uvažované len v čase pokládky nového povrchu cesty, k tomu by malo prísť na jar.

Viac sa dočítate v papierovom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár