Dnes na Vážskej: VODY PIEŠŤANSKÉ

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Knihy / Spravodajstvo
  • 10. októbra 2022, 06:55

V pondelok 10. októbra o 16.00 h sa v dennom centre Svornosť na Vážskej ulici v Piešťanoch uskutoční prezentácia knihy s názvom Vody piešťanské. Jej autori vám porozprávajú o vzniku ojedinelej publikácie, ktorej iniciátorom je Piešťanec Viliam Nemec.

To, že kniha vyšla, je zásluhou partie našich podporovateľov i  spoluautorov, ktorí sa schádzali v Hubine u Jozefa Radošinského. Boli to (na spoločnej fotografii sprava) Eduard Budke, fotograf, PhDr. Vladimír Krupa, riaditeľ Balneologického múzea I. Wintera, Mgr. Margita Knapová, knihovníčka,  Ing. Štefan Petrgál a jeho manželka Milka, pracovníci Správy povodia Váhu, za nimi stojím ja, vedľa stoja predseda urbáru na Hubine Jozef Benka s manželkou, Jozef Radošinský dokumentarista a grafik, za ním Ing. Emo Hanšut, profesor na SPŠS a hudobník, Ing. Juraj Staško, redaktor a autor publikácií a Michal Bohač, pedagóg, filozof, bývalý plavec a reprezentant vo vod-nom póle. Okrem nich na knihe spolupracovali a na fotografii chýbajú: Martin Valo, poslanec mesta Piešťany a galérista, Ján Galo známy piešťanský fotograf, Štefan Gregorička dlhoročný piešťanský novinár, a Ing. Alžbeta Kacířová, ktorá texty jazykovo korigovala.

Ti všetci, svojimi radami, prácou či príspevkami sa po-dieľali na tejto knihe, za čo im úprimne ďakujem!

Zvláštne poďakovanie patrí Ing. Jurajovi Staškovi, ktorý ma najprv nahovoril na toto dobrodružstvo a potom z mojich zbierok a svojich príspevkov, spolu s Jozefom Radošinským, ako grafikom, túto knihu za tri roky stvorili.       

Viliam Nemec 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek