Prekrásnymi kvetmi skrášľovali mesto

Počas celého leta sa obyvatelia Piešťan mohli prechádzať ulicami, ktorým dominovali prekrásne kvetinové inštalácie a výsadby. Najkrajšie balkóny a terasy zopár z nich odfotilo, odoslalo do Piešťanského informačného centra, vďaka čomu sa ukázalo, ktoré dekorácie boli najvydarenejšie.

Zľava: Anna Horváthová, Mária Dimitrovová a sestra Dariny Hrabovskej. (Autor: am)

V stredu 28. septembra sa v Piešťanskom informačnom centre stretli dámy, ktoré v uplynulej sezóne vytvorili najpútavejšie kvetinové inštalácie. Pracovníčka centra Michaela Jančová im v mene mestskej knižnice a Mesta Piešťany poďakovala za to, že robia svoje okolie krajším a odovzdala im diplom a knižné prekvapenie.

Anna Horváthová skrášlila svojou terasou Sadovú ulicu, Mária Dimitrovová a jej (nielen) oleandre zasa Vodárenskú a Darina Hrabovská rozžiarila muškátmi Jánošíkovu. Ocenenie si namiesto nej prišla prevziať sestra.

Dámy sa pred oceňovaním, ale aj po jeho skončení zhovárali o pestovateľských tipoch a trikoch. Prezradili nám, že ich rastlinné výtvory obdivovali ľudia počas celého leta, neváhali si ich dokonca odfotiť. Mnohí si pýtali rady, ktoré by im taktiež pomohli dopestovať takú krásu. Spomenuli preto, že správnou starostlivosťou sa aj z nevábne vyzerajúcich sadeníc dajú vypestovať pútavé a veľké rastliny. Medzi overenými tipmi spomínali zber dažďovej vody, polievanie teplou, slnkom ohriatou vodou a každodenné láskavé prihováranie sa pestovanej zeleni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard