Google aktualizoval mapy, do Street View pribudli i všetky ulice vo Vrbovom

  • Spravodajstvo / Región
  • 6. októbra 2022, 22:52

Obľúbená webová stránka Google Maps zverejnila po prvýkrát počas svojej existencie aj kompletné pokrytie mesta Vrbové v službe Street View. „Zábery mesta sú čerstvé, pochádzajú z augusta tohto roka a prvýkrát máme teda možnosť sa virtuálne poprechádzať v uliciach nášho mestečka,“ informuje na sociálnej sieti stránka Vrbové Online.

Zábery na Google Maps z Vrbového sú úplne čerstvé - vyhotovené v uplynulom lete. (Autor: google.sk/maps)

Počas uplynulých mesiacov putovali autá Google Street View aj po slovenských cestách. Hlavným cieľom jázd špeciálnych áut bola aktualizácia snímok miest, cestnej infraštruktúry, diaľnic a rýchlostných komunikácií. Vďaka službe Google Street View majú používatelia príležitosť navštíviť väčšinu miest, viaceré hrady a zámky, nechýba ani prírodné dedičstvo, vrátane národných parkov.

Google si uvedomuje, že sa infraštruktúra v mestách, ale aj medzi mestami v čase mení a neustále vyvíja, preto je potrebné snímky pravidelne aktualizovať. Nové snímanie napomáha, aby sa používatelia dokázali v rôznych destináciách ešte lepšie zorientovať. Služba Street View umožňuje zobrazovanie 360-stupňových snímok ulíc, ale aj prírodných a kultúrnych pamiatok.

Na Slovensku je Street View dostupné od roku 2012 a lokálne snímky sú pravidelne aktualizované, aby poskytovali čo najvernejší obraz reality. Okrem ulíc a ciest zachytil Google na Slovensku aj pešie zóny slovenských miest i ďalšie autom nedostupné miesta.

Vďaka Street View sa používatelia môžu napríklad online poprechádzať okolo Štrbského či Popradského plesa, navštíviť jaskyňu Domica či Ochtinskú aragonitovú jaskyňu, alebo zájsť do prírody, napríklad do Národného parku Slovenský raj či Pieninského národného parku.

Spoločnosť Google maximálne dbá na ochranu súkromia. Každému publikovaniu zhromaždených fotografií predchádza spracovanie pomocou špeciálnej technológie, ktorá rozmazáva tváre ľudí a poznávacie značky áut, aby ich nebolo možné identifikovať a ochránilo sa tak ich súkromie. Street View ponúka funkciu dodatočného rozmazania snímok (jednotlivca, auta, domu a pod.), o ktoré je možné požiadať stlačením tlačidla „Nahlásiť problém“ v pravom dolnom rohu ľubovoľného obrázka.

Služba Street View je populárnou funkciou na Google Maps, ktorá je momentálne dostupná vo viac ako 88 krajinách sveta, vrátane Antarktídy a Arktídy. Je dostupná na desktope aj v mobilných zariadeniach a takisto v službe Google Earth.

Vrbové Online/hnonline

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof