Predvolebný prieskum v Trnavskom kraji suverénne vyhral Jozef Viskupič

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 4. októbra 2022, 09:00

Favoritom pred voľbami v Trnavskom kraji je súčasný župan z OĽaNO Jozef Viskupič. Podľa prieskumu agentúry AKO pre televíziu Joj by ho volilo až 42,5 percenta opýtaných. Najmenej hlasov v prieskume získal Piešťanec Roman Chudý, ktorého by volilo len 0,7 percenta opýtaných.

Jozef Viskupič, Zdenko Čambal, József Berényi a Martin Červenka (Autor: red)

Najsilnejším Viskupičovým protikandidátom je podľa prieskumu primátor Holíča Zdenko Čambal, ktorý je podpredsedom SNS a kandiduje aj s podporou Smeru. Primátorom je od roku 2006 vtedy okrem SNS a Smeru kandidoval aj s podporou HZDS. Čambala chcelo podľa prieskumu voliť 19,6 percenta opýtaných.

Na treťom mieste je v prieskume bývalý predseda SMK József Berényi, ktorému chce dať hlas 15 percent respondentov. Berényi je v súčasnosti prvým podpredsedom Trnavského samosprávneho kraja.

Štvrtý je starosta obce Ratkovce Martin Červenka, ktorý kandiduje ako nezávislý, podporuje ho však opozičný HLAS-SD a Peter Pellegrini s ním mal spoločnú tlačovku. Červenku chcelo voliť 7,8 percenta respondentov.

Nasledujú nezávislý kandidát Roland Hakszer (4,6 percenta), podpredseda kotlebovcov Martin Beluský (3,3 percenta), Veronika Temňáková z Republiky (3,2 percenta), Ivan Stanovič za Občan Národ Spravodlivosť (2 percentá), Zdenko Rosina za Národnú koalíciu a Nezávislých kandidátov (1,3 percenta) a Roman Chudý zo strany Život (0,7 percenta).

Ide o prvý prieskum verejnej mienky v Trnavskom kraji pred voľbami, ktoré budú 29. októbra.

Agentúra AKO zbierala dáta medzi 8. a 19. septembrom, teda krátko po odovzdávaní kandidátok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj