Lucia Drábiková: Výziev sa nebojím a hrám tímovo – mojou prioritou je sociálna oblasť

  • Inzercia
  • 3. októbra 2022, 15:00

Volám sa Lucia Drábiková. Povolaním a vzdelaním som psychologička. Veľkú časť svojej doterajšej profesijnej kariéry som pracovala v organizáciách zameraných na pomoc rodinám, núdznym a ľuďom s ťažkým zdravotným postihnutím. Okrem iného som pôsobila v Centre pomoci pre rodinu i v Trnavskej arcidiecéznej charite. Mám 45 rokov, som vydatá, mám tri deti, žijem v Piešťanoch. Od roku 2017 som poslankyňou Trnavského samosprávneho kraja, od roku 2020 poslankyňou Národnej rady SR za OĽaNO.

Mgr. Lucia Drábiková, PhD. (Autor: archív inzerenta )

https://www.facebook.com/luciadrabikovaOLANO

Svoje vzdelanie a skúsenosti v sociálnej oblasti i v pozícii poslankyne NR SR chcem využiť v prospech občanov nášho mesta i kraja. Rada by som prepojila jednotlivé úrovne komunálnej a parlamentnej politiky tak, aby sa prenášali informácie a mohli sa nachádzať i realizovať riešenia problémov, ktoré ľudí trápia a ktoré často vyžadujú súhru inštitúcií na viacerých úrovniach.

Do politiky ma vtiahol boj o záchranu piešťanského letiska – bol úspešný.

Dobrým príkladom takýchto výziev pre spoluprácu sú v Piešťanoch nevyužité budovy vodohospodárskeho učilišťa, Lodenice a „Krošláka“. Vo všetkých troch prípadoch som v komunikácii s ministerstvami vnútra i zdravotníctva.

Vodohospodárske učilište by malo byť rekonštruované na sídlo polície a okresného úradu, pričom momentálne sa rieši finančné zabezpečenie tohto projektu. Mojou snahou je, aby kemping Lodenica slúžil opäť ako kemping a „Krošlák“ bol využitý pre potreby sociálnej oblasti, primárne ako zariadenie pre seniorov. V Piešťanoch a okolí, ktoré patria k najstarším a najrýchlejšie starnúcim regiónom Slovenska, nám totiž dlhodobo chýbajú dostupné služby tohto typu. Okrem vyššej kapacity zariadení pre seniorov by sme tiež potrebovali denné stacionáre či doliečovacie oddelenie. Objekt „Krošláku“ je zaradený ako prioritný infraštruktúrny majetok, takže musíme vyriešiť možnosti jeho využitia, ktoré sú momentálne pomerne oklieštené zákonnou normou.

S kolegom Marcelom Mihalikom a Tomášom Hudcovičom sa snažíme o naplnenie projektu rekonštrukcie bývalého vodohospodárskeho učilišťa, tak aby sa tam mohla presťahovať polícia i okresný úrad. Rovnako pracujeme na tom, aby kemp na Lodenici mohol byť opäť kempom. Návštevy na ministerstve vnútra sú toho súčasťou.

V uplynulom období som sa aktívne podieľala aj na riešení situácie ohľadom vedenia nemocnice a rušení oddelení v Nemocnici A. Wintera. Som rada, že rokovania s ministrom a súčasným riaditeľom boli úspešné a situácia sa stabilizovala.

Mojou prioritou na župe, podobne ako v meste, je zabezpečenie dostupných sociálnych služieb pre rodiny, seniorov i občanov so ZŤP. VÚC má vo svojej kompetencii predovšetkým zariadenia sociálnych služieb pre ľudí so ZŤP. Spolupráca mesta, kraja, príslušných úradov a organizácií môže priniesť vyššiu efektivitu v nachádzaní riešení. Projekt zariadenia pre ľudí so zdravotným postihnutím, ktorý má v pláne realizovať Trnavský samosprávny kraj v spolupráci so súkromným investorom v lokalite ihriska bývalého vodohospodárskeho učilišťa, je rozpracovaný, pričom jeho realizácia bola pribrzdená čakaním na schválenie potrebných zmien územného plánu piešťanskou samosprávou.

Podnety občanov smerujúce k Sociálnej poisťovni sme riešili počas poslaneckého prieskumu, ale aj priebežne. Prepojenie s lokálnou sférou dáva človeku presný obraz o tom, čo sa v krajine deje a nežije len vo svojej bubline.

Som rada, že vďaka konštruktívnemu prístupu a spolupráci župana, poslancov a Úradu TTSK sa v uplynulých piatich rokoch podarilo rozlietať letisko v Piešťanoch – snaha o jeho záchranu ma vlastne pritiahla do politiky. Podarilo sa tiež opraviť cestu na Havran, Krajinský most, budovať nové cyklotrasy, zrekonštruovať diaľničný nadjazd i ďalšie mosty a kilometre ciest, v čom plánujeme intenzívne ďalej pokračovať.

Podpora športu je jednou z mojich priorít. Teší ma, že sme tento rok mohli vo Vrbovom vzdať hold Jozefovi Adamcovi. Verím, že je vzorom aj pre mladé talenty.

Teší ma, že v rámci kraja sa darilo zvyšovať úroveň sociálnych služieb pre obyvateľov a zlepšovať podmienky zamestnancov v tejto sfére. Verím, že v ďalšom období sa to podarí aj priamo v Piešťanoch realizáciou zariadenia pre zdravotne postihnutých.

O priazeň voličov sa uchádzam ako kandidátka na poslankyňu v meste Piešťany (číslo 6) a tiež v obvode Piešťany v rámci volieb do zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (číslo 7), kde kandidujem za koalíciu OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, NOVA, Kresťanská únia, ZMENA ZDOLA; Sloboda a Solidarita; Kresťanskodemokratické hnutie; SPOLU – občianska demokracia; ŠANCA; ODS – Občianski demokrati Slovenska; ZA ĽUDÍ; SME RODINA; Občianska konzervatívna strana; Demokratická strana a Magyar Fórum – Maďarské fórum.

(inz)

Objednávateľ: Mgr. Lucia Drábiková, PhD., Mliekarenská 8, 921 01 Piešťany

Dodávateľ: WINTER média, a.s., Sasinkova 1114/14, 921 01 Piešťany, IČO: 44008520

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika