Chýba vám pokoj vo vašom vnútri? Pociťujete neustálu vnútornú nerovnováhu?

  • Inzercia
  • 3. októbra 2022, 16:13

Stres, únava, pády, ale aj vzostupy, radosť, či šťastné dní sú súčasťou kolobehu, zvaného život. Každý človek má svoj vlastný príbeh. Každý si píše svoju vlastnú knihu života. Avšak častokrát sa stáva, že ľudia prikladajú značnú sústredenosť tomu, čo ich v živote ťaží, miesto toho, aby sa zamerali na to, čo im v živote spôsobuje radosť.

Mnohí sa starajú sa dokonalý zovňajšok, avšak na pokoj a vnútornú harmóniu zabúdajú. Akoby to nebolo súčasťou ich osoby. Skutočná krása človeka sa však skrýva práve vo vnútri, vo vnútri nášho JA a je tiež dôležitá pre šťastné a spokojné fungovanie v živote človeka.

Duševná pohoda alebo inak povedané duševné zdravie je jedným z najdôležitejších tvorcov, spokojného života. Pokiaľ chcete, aby váš život napredoval a to v každej sfére, je potrebné, aby ste v sebe našli vnútornú rovnováhu. Takzvaný vnútorný pokoj. Harmónia je stav vášho vnútra, ktorý ovplyvňuje komplet celé centrum vašej osoby a fungovanie v živote. Ovplyvňuje vaše  pocity, myšlienky a aj vaše správanie sa, počas celého dňa. Práve preto je dôležité, aby ste sa o svoje duševné zdravie starali tak, ako najlepšie viete.

Stáva sa vám, že venujete viac pozornosti práve negatívnym myšlienkam? Bije sa vo vás v určitých momentoch doslova myseľ so srdcom? Neustále krúžite po tej istej ceste a neviete nájsť ten správny smer k naplneniu vášho sna, kariéry alebo neviete nájsť lásku svojho života? Je to signálom toho, že niečo robíte nesprávne. Znamená to, že vaše zmýšľanie je skôr na negatívnej báze, než na tej pozitívnej a tým si netvoríte cestu, ale labyrint k vášmu spokojnému životu. To, čo nosíte v sebe sa totiž následne odráža okolo vás. 

Týmto spôsobom života tak prichádzate o to krásne, čo život prináša. Nedokážete vidieť tie krásne momenty a vychutnávať si tu a teraz. Váš život nenapreduje tak, ako by ste chceli a vaše vnútro je zaplavené ťažobou. Vaše noci sú bezsennými a váš nepokoj narúša váš spánok. Pokiaľ teda vstávate ráno s únavou a nepokojom, je to znak toho, že vám chýba váš vlastný vnútorný pokoj. Ak sa vám ani v práci nedarí tak, ako by ste chceli, cítite sa pod neustálym tlakom a vnútorným napätím, je najvyšší čas to zmeniť a prehodnotiť sám seba.

Skvelou správou je, že na vašej vnútornej rovnováhe sa dá pracovať. Začnite napríklad tým, že budete sám sebou, pretože iba tak budete spokojným a vyrovnaným človekom. Nenechajte si diktovať okolím to, čo je podľa nich správne a čo je nesprávne. Ani nedovoľte, aby vám určovali  na čo máte a čo nedokážete. Vy sami najlepšie viete, čo v živote chcete a akým človekom sa chcete stať. Nezabúdajte však na to, že pokora a láska k sebe samému a aj k svojmu okoliu sú nevyhnutnou súčasťou tohto procesu. Začínajte preto svoje ráno vďačnosťou za všetko, čo máte a nezameriavajte svoju pozornosť na to, čo nemáte. Pustite sa svojej minulosti. Prestaňte sa v nej rýpať, pretože čas späť nevrátite. Svoju minulosť využite pre budovanie si svojej budúcnosti. Zoberte si z nej ponaučenia. Vedzte, že aj tá ťažká skúsenosť vám dá jedného dňa zmysel. Sami pochopíte, prečo sa to a ono vo vašom živote odohralo. Svoju pozornosť zameriavajte tomu, čo je tu a teraz. Osvojte si zdravé návyky, ktoré budete denne praktizovať. Také návyky, ktoré povzbudzujú vašu pozitívnu energiu, ako sú napríklad meditácia, cvičenie, či zdravé raňajky. Pretože práve ráno štartuje váš deň a energia s ktorou začínate, sa s vami nesie celým dňom.

V živote prejdete rôznymi skúškami. Niektoré sú na prijatie jednoduché a krásne, iné zase menej príjemné a zložitejšie. Je dôležité sa však naučiť zameriavať svoju pozornosť na to príjemné, pretože kam zameriavate vašu pozornosť, tam ide vaša energia.

Vybudovaním vnútornej rovnováhy ucítite, že váš život naberá celkom iný smer a aj náročné situácie dokážete ustáť tak, že sa vrátite späť do svojho pokojného JA. Pokiaľ sa vám to nedarí samému, je to úplne v poriadku. Práve kouč alebo mentor osobnostného rozvoja je tou správnou osobou, ktorá vám pomôže nájsť cestu k vašej vnútornej rovnováhe. Každý človek má plné právo prežiť svoj život v harmónii aj napriek prekážkam, ktoré sa mu občas postavia do cesty.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida