Atléti doma s medailami

Sobota 24. septembra sa pre pretekárov z piešťanského klubu Funny athletics zapíše ako deň, keď po prvý raz pretekali na domácej pôde. Novú atletickú dráhu pokrstili dvomi medailami z Majstrovstiev Západoslovenského atletického zväzu mladšieho a najmladšieho žiactva a množstvom osobných rekordov.

Foto: archív Funny athletics Piešťany

O bronzovú medailu v kategórii najmladších žiačok sa zaslúžila Karinka Wirth. Zverenkyňa trénerky Žofie Naňovej hodila kriketkou 32,37 metra a získala svoj prvý veľký úspech. Druhý cenný kov získal Matej Vavrinec, ktorý patrí do rovnakej tréningovej skupiny. V behu na 600 m v kategórii mladších žiakov získal rovnako bronzovú medailu s časom 1:49,07 min.

O pekný výsledok sa postarali aj dievčatá zo štafety 4×60 m v kategórii mladších žiačok. Zostave v zložení Anna Bíliková, Tereza Kimerlingová, Maiia Volobueva a Laura Tóthová nakoniec patrila nepopulárna zemiaková medaila.

Netreba zabudnúť na množstvo osobných rekordov, ktoré si pretekári z Funny athletics Piešťany utvorili. Nedá nespomenúť výkon Kimerlingovej z tréningovej skupiny Jozefa Repčíka, ktorá si v behu na 600 m posunula svoje osobné maximum o neuveriteľných 13 sekúnd. Terezka bezkonkurenčne ovládla svoj rozbeh, ale v celkovom poradí nakoniec obsadila šieste miesto.

Všetkým deťom patrí gratulácia a vďaka za reprezentáciu klubu.

zdroj/foto: Tím Funny athletics

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava