Novú tartanovú dráhu v Moravanoch pokrstili malí atléti

Piatok 23. septembra sa do histórie Základnej školy v Moravanoch nad Váhom zapísal ako pamätný deň, keď starosta obce Peter Hulman spolu s majstrovským slovenským šprintérom Jánom Volkom prestrihli pásku nového tartanového bežeckého oválu za 180-tisíc eur. Nádherné športovisko sa po príhovoroch hostí stalo dejiskom desiateho ročníka atletickej súťaže O Moraviansku venušu. Zvíťazili v nej malí atléti v žltých dresoch zo ZŠ F. E. Scherera v Piešťanoch.

Novú tartanovú dráhu môžu využívať nielen školáci, ale aj verejnosť. (Autor: vd)

Mladší žiaci z Moravian, ZŠ F. E. Scherera a ZŠ Holubyho v Piešťanoch, ale aj jednotky školy vo Vrbovom a spriatelenej školy z Bučovíc v Českej republike súťažili v behu, skoku do diaľky a hode kriketovou loptičkou.

V úvode podujatia zaspieval a zahral pán brat Braňo Jobus z Vrbového. Nasledovali slávnostné príhovory starostu Petra Hulmana, riaditeľa školy Františka Glosa, generálneho sekretára Slovenského atletického zväzu Alexandra Gubrického a nášho najlepšieho šprintéra Jána Volka. Tartanovú dráhu posvätil miestny rímskokatolícky kňaz Marek Suchý, pričom citoval slová z Písma svätého. Ako za dávnych čias zaznela česká aj slovenská hymna a rozhodcovia zložili sľuby nezaujatosti a spravodlivosti.

Po oficialitách sa športovisko ako mávnutím prúta zmenilo na živý detský úľ. Okolo dráhy poletovali dievčatá a chlapci, ktorí povzbudzovali svojich spolužiakov výdatnými pokrikmi a ich favoriti šprintovali, skákali a hádzali ako odušu. Pozitívnu športovú atmosféru šírili aj učitelia telesnej výchovy, z nich mnohí boli práve rozhodcami jednotlivých súťaží. Zapisovateľkami výsledkov sa stali staršie žiačky, dve z nich strážili vzácne poháre s vyobrazením Moravianskej venuše i medaily.

„Víťazmi v rámci družstiev sa stali malí atléti zo ZŠ F. E. Scherera, striebro získali naši malí priatelia zo ZŠ Bučovice a bronz si vybojovala ZŠ na Holubyho ulici,“ skonštatoval riaditeľ školy. Glos poprial víťazom všetko dobré a novej tartanovej dráhe nielen jej využitie na hodinách telesnej výchovy či krúžkoch atletiky, ale pozýva na ňu k športovaniu aj obyvateľov obce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava