Úspešný rok Cyklistického klubu Piešťany

  • cyklistika / Šport
  • 30. septembra 2022, 06:57

V nedeľu 25. septembra v Banskej Bystrici vyvrcholil posledným kolom seriál Merida Road Cup 2022 v cestnej cyklistike, usporiadaným každoročne Slovenským zväzom cyklistiky a jeho odvetvím Cyklistika pre všetkých.

Až traja piešťanskí cyklisti v TOP 10 najlepších cyklistov. (Autor: archív autora)

Kompletné výsledky, tak ako robil po celý rok, zverejní predseda oddielu Peter Rihay. Chcem však z dôvodu skromnosti tohto výnimočného a obetavého človeka poukázať na obrovský úspech oddielu, ktorý v skromných podmienkach dosiahol nečakaný výsledok. V konkurencii 74 cyklistických oddielov z celého Slovenska obsadil vynikajúce druhé miesto, keď ho po celoročnom vedení z prvého miesta zosadil až v predposlednom dvojkole v Kráľovej pri Senci bratislavský oddiel CK Falange, a aj to iba nasadením veľkého počtu pretekárov do blízkej destinácie.

Je obdivuhodné, s akým zanietením sa Peter Rihay venuje už dlhé roky oddielu. Okrem funkcionárskych povinností ešte stále aj preteká a vo svojej vekovej kategórii patrí stále k najlepším. Aj on ziskom bodov nemalou mierou prispel k úžasnému druhému miestu a zviditeľneniu nielen cyklistického klubu, ale aj Mesta Piešťany. Na dresoch s jedinečným symbolom barlolámača a nápisom „Kúpele Piešťany“, ktoré sú nerozlučne späté s mestom, nás poznajú a uznávajú na celom Slovensku, ba dokonca aj na svetových pohároch GRAN FONDO v rakúskom Neusiedleri a slovinskej Ľubľane, usporiadaných medzinárodnou cyklistickou federáciou UCI.

V celkovom hodnotení Merida Road Cupu za rok 2022 okrem druhého miesta klubov však piešťanskí cyklisti dosiahli aj ďalší pozoruhodný výsledok. V TOP 10 najlepších cyklistov v spoločnom hodnotení všetkých vekových kategórií obsadili tri miesta tejto elitnej desiatky, pričom absolútnym víťazom sa stal Zdenko Šlúch, šiesta skončila Ľubica Gracíková a deviaty Karol Vogel. 

Zdenko Šlúch reprezentoval Slovensko 15. až 18. septembra 2022 na majstrovstvách sveta amatérov UCI GRAN FONDO v talianskom Trente, kde za účasti najlepších amatérskych cyklistov z celého sveta v časovke jednotlivcov skončil trinásty a v pretekoch jednotlivcov so spoločným štartom bol sedemnásty.

Zdenko Šlúch

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel