Zrekonštruovaná atletická dráha je oficiálne otvorená

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 29. septembra 2022, 23:01

Uplynul rok od začiatku rekonštrukcie atletickej dráhy na futbalovom štadióne v Piešťanoch. Tá v priebehu ostatných týždňov výrazne zmenila celkový vzhľad a dnes je športoviskom s kvalitnými podmienkami pre mladých i zrelých milovníkov pohybu. Dráhu slávnostne otvorili v sobotu 24. septembra a hneď si ju vyskúšali nielen atléti, ale aj rekreační športovci, pre ktorých bude taktiež prístupná.

(Autor: am)

Atletický ovál na futbalovom štadióne má šesť dráh a dĺžku 400 metrov. Na západnej strane (pod tribúnou) pri bežeckej rovinke vzniklo rozbežisko s umelým povrchom a doskočisko pre skok ďaleký s pieskom, v severnej časti oblúka sa zrealizovala vodná priekopa, sektor skoku o tyči, sektor skoku do výšky a rozbežisko pre hod oštepom. Na južnej strane vo vnútri oválu je vybudovaný sektor vrhu guľou, sektor pre hod diskom a kladivom.

V sobotu 24. septembra mladšie a najmladšie žiačky a žiaci absolvovali na zrekonštruovanej ploche Majstrovstvá Západoslovenského atletického zväzu jednotlivcov. Deti narodené v rokoch 2009-2010 a 2011-2014 absolvovali behy na 60, 150, 600, 1500 a 60 metrov s prekážkami, chôdzu na 2000, resp. 1000 m, skok do výšky, diaľky, hod guľou a kriketovou loptičkou i štafetu na 4×60 m. Behy boli merané certifikovanou kamerou.

Uprostred pretekárskeho dňa sa súťaže na okamih pozastavili. Pred prítomných predstúpil primátor mesta Peter Jančovič spolu s prezidentom Slovenského atletického zväzu (SAZ) Petrom Korčokom, s majstrom Európy, šprintérom Jánom Volkom, s Jozefom Repčíkom, funkcionárom piešťanského klubu Funny athletics, s Vladimírom Gubrickým, generálnym sekretárom SAZ, a s Antonom Javorkom, reprezentantom Československa v atletike. Primátor neskôr pred divákov prizval aj ďalšie piešťanské osobnosti, ktoré sa roky zasluhujú o propagáciu atletiky, reprezentáciu mesta či trénovanie mládeže.

Po úvodných slovách a slávnostnom prestrihnutí pásky sa mladí atléti z piešťanských klubov Funny athletics a TJ Družba spoločne s Jánom Volkom prebehli po novom tartanovom ovále a oficiálne zrekonštruovaný okruh „pokrstili“.

Ľudia si v sobotu na dráhe zabehli hneď aj svoje prvé verejné preteky. Piešťanský kiláčik, teda kilometrovú trať, zdolalo 41 pretekárov, z ktorých najmladší mal päť rokov a najstarší sedemdesiat. Traťový rekord ustanovil Alexander Jablokov, ktorý kilometer zabehol za 2:31,71 min. Zo žien bola najrýchlejšia Katarína Černeková s časom 3:28,66.

Atletická dráha nebude prístupná len trénujúcej mládeži, ale aj verejnosti, a to denne od 8.00 do 12.00 h a od 19.00 do 21.00 h za predpokladu, že sa na štadióne nebude konať futbalový zápas.

Celková investícia do rekonštrukcie športoviska bola 857 235 eur, SAZ prispel sumou 250-tisíc eur.

Fotogaléria:

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof