Bašovce súperili s Ostrovom a Orvišťom

  • Kultúra a spoločnosť / Región
  • 28. septembra 2022, 23:02

Vpredu aj vzadu hasičské autá a medzi nimi pestrý pelotón cyklistov. Na dvojkolesové tátoše nasadli v rámci nesúťažnej disciplíny BOVO olympiády ženy, muži, deti i mládež. Športom, gastronómiou a vynikajúcou náladou obdarená akcia troch obcí – Bašoviec, Ostrova a Veľkého Orvišťa – sa uskutočnila v sobotu 17. septembra na štadióne v Bašovciach. Začala sa cyklojazdou cez tri obce. Do pedálov šliapol i najstarší účastník, skalný cyklista 84-ročný Vincenc Urban z Bašoviec, najmladším bol 13-ročný Peter Müller z Piešťan.

(Autor: autor/archív obcí)

Dôvodov na radosť bolo v ten deň mnohonásobne viac. Areál rozvoňali plné kotlíky guláša, pri každom z nich tie najfajnovejšie ingrediencie pridávali gulášmajstri. Varilo sa tu súťažne. Najchutnejší guláš navaril Peter Djenka z Veľkého Orvišťa, na druhej priečke sa umiestnil fajnový guláš hasičov z Veľkého Orvišťa, na treťom mieste bodoval guláš z Bašoviec, ktorý navaril Vladimír Dekan.

Traja starostovia obcí: (odprava) Jozef Tkácz z Ostrova, Pavol Paulovič z Veľkého Orvišťa a Ľubomír Dekan z Bašoviec.

Potom, čo jednotlivci aj tímy súťažili v športových aj menej športových disciplínach – v nohejbale, hode vrecom slamy i hode basketbalovou loptou do koša či futbalovými jedenástkami, BOVO triatlone, (ne)orientačnom behu či preťahovaní lanom, nezaujatí rozhodcovia Tatiana Julinyová, Roman Pomajbo a Bohuš Kollár prisúdili najviac bodov reprezentantom, ktorí boli najlepší v jednotlivých disciplínach.

„Bašovce dominovali v nohejbale, Ostrov v bezorientačnom behu a v preťahovaní lanom, Veľké Orvište v kopaní jedenástok a v kopaní na presnosť. V súťažných zábavno-športových disciplínach dominovalo Veľké Orvište, druhý bol Ostrov a bronz si odniesli Bašovčania,“ uviedol Pavol Paulovič, starosta obce Veľké Orvište.

Do Bašoviec prišli aj starostovia okolitých obcí, aby zaspievali hostiteľskému starostovi Ľubomírovi Dekanovi. „Kolegovia z okresu Nové Mesto nad Váhom prišli v závere BOVO olympiády a zaspievali mi piesne, ktoré milujem – na Kráľovej holi a Hej, sokoly. Bol som rád a dojatý aj preto, že sa lúčim so starostovskou stoličkou,“ usmial sa Dekan. Starosta tiež poďakoval skvelému kolektívu pracovníkov Obecného úradu z Ostrova, ktorí veľmi pomáhali s prípravou akcie. Poďakovanie patrí aj návšteve starostov z Novomestského okresu, ktorí sa v Bašovciach na štadióne zastavili a veľmi sa im páčilo.

Aby sme nezabudli na maškrtníkov, okrem guláša či zemiakových placiek boli v jedálničku BOVO olympiády aj BOVO maškrty v podobe veľkých veterníkov. V úplnom závere starosta Bašoviec ešte raz zažil milé prekvapenie – za vynikajúce športové popoludnie, príjemné chvíle a zároveň skvelú spoluprácu za tri volebné obdobia poďakoval svojmu kolegovi starosta Ostrova Jozef Tkácz.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel