Ako využiť svoju záhradu? Máme pre vás 3 tipy

  • Inzercia
  • 28. septembra 2022, 09:45

Záhrada. Jedno z najdôležitejších miest v našom dome. Mnoho z nás ju využíva na iné účely – niekto tu chodí relaxovať a naberať novú energiu, niekto tu pestuje ovocie alebo zeleninu, niekto sa sem chodi zabávať a osviežiť počas letných horúčav. Využitie má teda naozaj veľké.

Záhrada na pestovanie

Mnoho majiteľov rodinných domov využíva svoju záhradu na pestovanie ovocia aj zeleniny. Pestovať sa tu dá naozaj takmer čokoľvek, čo naše teplotné pásmo a veľkosť vášho pozemku dovoluje. 

V záhrade môžete pestovať ovocné stromčeky – jabloň, hrušky, čerešne, višne, slivky, ringloty, marhule, … Môžete tu pestovať aj drobné ovocie – jahody, čučoriedky, ríbezle, egreše, … 

Častokrát sa v záhradách pestuje aj zelenina, najmä paradajky, paprika, zemiaky, cibuľa, cesnak, …. Nie každý však má veľký pozemok, kde vie pestovať množstvo ovocia a zeleniny. 

Ak patríte k majiteľom rodinných domov s menším pozemkom, nezúfajte. Pestovať sa dá aj na menšom pozemku, dokonca aj ovocné stromy. Existuje množstvo druhov stĺpovitých ovocných stromov, ktoré vám nezoberú toľko miesta. 

Záhrada ako miesto na relax

Krásne vyšperkované záhrady, anglický trávnik, nádherné kvety. Aj takto vyzerá množstvo záhrad, kde chodia majitelia naberať novú energiu a oddýchnuť si. 

Pri takýchto záhradách sa kladie dôraz na okrasné dreviny, kvety, stromčeky. Je časté, že na pozemku nájdete rôzne druhy ihličnatých stromov, vybudované skalky, okrasné trávy, okrasné jazierka. Ak sa záhrada vyplní vhodnými rastlinami a doplnkami, premení sa na rozprávkové miesto vhodné na relax.

Záhrada ako miesto na zábavu

Veľa z nás využíva záhradu aj ako miesto na zábavu. Dajú sa tu hrať rôzne športy, či už futbal alebo,bedminton.

Mnoho ľudí si dá do záhrady aj bazén, ktorý využívajú cez letné horúčavy alebo počas letných grilovačiek, ktoré sú tiež neoddeliteľnou súčasťou záhrad. Mnoho detí sa na záhradách teší aj trampolínam,.

Toto bolo niekoľko tipov ako môžete vašu záhradu využiť. Mnoho ľudí ju využíva na všetky spomínané veci, najmä ak majú veľký pozemok. Ak náhodou neviete, čo s vašou záhradou máte robiť, stále sa viete obrátiť na odborníkov a dať si navrhnúť vašu záhradu. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína