Kontroly na hraniciach s Maďarskom by sme mali zaviesť aj my

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 27. septembra 2022, 11:52

Česko zavedie od štvrtka 29. septembra dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom. Poslanec Národnej rady SR (NR SR) za stranu Sloboda a solidarita (SaS) a predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa preto zvolá na štvrtok 29. septembra mimoriadne zasadnutie výboru, nakoľko je strana SaS presvedčená, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) musí vysvetliť nielen dôvody, pre ktoré budú tieto kontroly na hraniciach obnovené, ale zároveň aj situáciu s aktuálnou migračnou vlnou smerujúcou zo Sýrie do Nemecka.

Ilustračný obrázok (Autor: polícia)

V tlačovej správe o tom informuje hovorca SaS Ondrej Šprlák. „Ministra vnútra sa budeme pýtať, čo viedlo k zavedeniu kontrol na našich hraniciach s Českom. Evidentne situáciu s migračnou vlnou podcenil alebo nedostatočne rokoval s jeho českým aj maďarským kolegom,“ povedal Krúpa, podľa ktorého migranti na Slovensko prichádzajú z Maďarska, a podľa jeho slov by sa mali úplne logicky zaviesť kontroly aj na našich hraniciach, keďže situácia absolútne nie je zvládnutá.

V aktuálnej situácii podľa Krúpu možno obnovenie kontrol na hraniciach považovať za zlyhanie šéfa rezortu vnútra. Dôvodom môže byť aj totálne poddimenzovaný personálny stav na Úrade hraničnej a cudzineckej polície, za čo tiež nesie zodpovednosť minister Mikulec.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava