Diaľkoplavci ŠPK Kúpele na majstrovstvách sveta

  • Plávanie / Šport
  • 27. septembra 2022, 07:53

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany, Filip Lányi a Olívia Ana Šprláková-Zmorová, sa zúčastnili Majstrovstiev sveta juniorov v plávaní na otvorenej vode ako pretekári reprezentačného družstva Slovenska. Svetový šampionát v tomto olympijskom športe sa uskutočnil v termíne 16.-18. septembra na najväčšom zo seychelských ostrovov, Mahé, v blízkosti hlavného mesta Victoria.

Piešťanskí plavci Filip Lányi a Olivía Ana Šprláková-Zmorová. (Autor: archív Radoslav Suchánek)

Naši dvaja reprezentanti sa počas prípravy a samotných pretekov museli vysporiadať s dvojhodinovým časovým posunom a častými dažďovými zrážkami, ktoré opakovane prichádzali a končili v priebehu niekoľkých minút. Prostredie, teplota vzduchu aj vody Indického oceánu však boli priaznivé na pretekanie o svetové tituly. Pofukoval vietor do rýchlosti 8 m/s, ktorý však netvoril vysoké vlny.

Filip Lányi medzi juniormi v kategórii 18-19-ročných dosiahol svoj najlepší životný výsledok z otvorenej vody na 10-kilometrovej trati. V konkurencii 38 pretekárov vybojoval napriek náročným podmienkam na orientáciu a fyzickým  kontaktom od súperov po skvelom finiši v poslednom 2,5 km kole 20. miesto. Jeho výkon a umiestnenie bolo najlepším výsledkom sedemčlennej slovenskej výpravy. Olívia Ana Šprláková-Zmorová v konkurencii 35 pretekárok kategórie 16-17-ročných dievčat si v konečnom účtovaní vyplávala 29. priečku. Dala do boja všetky sily, ale na lepšie umiestnenie to podľa jej vlastných slov nestačilo.

Prajeme našim reprezentantom skorú regeneráciu a veríme, že sa po skúsenostiach nadobudnutých vo „svetovej“ vode dočkáme v budúcnosti od nich ešte mnohých príjemných plaveckých prekvapení.

Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava