Veslári úspešní na regate vo Villachu

  • Veslovanie / Šport
  • 18. septembra 2022, 08:32

Cez víkend 10.-11. septembra sa výber piatich veslárov Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany zúčastnil na kvalitne obsadenej medzinárodnej regate v rakúskom Villachu. S účasťou veslárov z Rakúska, Nemecka, Slovinska, Chorvátska, Českej republiky a Talianska sa na krásnom horskom jazere Ossiachersee uskutočnil už 61. ročník týchto pretekov s názvom International Rowing Challenge Villach.

(Autor: Erika Jurgová)

Piešťancom sa darilo už v rozjazdách v sobotu,  z prvého miesta postúpili do nedeľného A-finále dvojskif dorastencov Alex Klein s Viktorom Jurgom a na skife Viktor Jurga. Darilo sa aj dievčatám, v kategórii žiačok na skife postúpila do A-finále Ema Vavrová a na dvojskife reprezentantky v kategórii junioriek Simona Weiszová s Annou Kublovou.

Títo pretekári,  ktorí sú už všetci zároveň študentami Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch, vzorne reprezentovali piešťanské farby aj v nedeľných bojoch o medaile s vedomím, že celá regata je prenášaná naživo službou YouTube.

Skifár Viktor Jurga nenašiel premožiteľa medzi 35 pretekármi, získal zlatý pohár a možnosť podeliť sa v interview v anglickom jazyku so svojimi dojmami z víťaznej jazdy na 1500m trati.   

S úspechom pokračovali dievčatá Anna Kublová a Simona Weiszová v kategórii junioriek, ktoré vybojovali  bronzovú medailu z celkového počtu 12 dvojskifov na 2000m vzdialenosti. Obdivuhodné výkony pokračovali finálovou jazdou 14 ročných žiačok, medzi ktorými Ema Vavrová dosiahla na striebornú priečku a  predbehla celkovo 20 pretekárok na trati dlhej 1000m. Dorastenci Alex Klein a Viktor Jurga na dvojskife v tesnom finiši nestačili iba na posádku z Nemecka a odniesli si strieborné medaily spomedzi 19 dvojskifov. Na skife junioriek Anna Kublová vyhrala B-finále a Simona Weiszová doveslovala na 4. mieste vo finále C.

Piešťanskí veslári, zverenci trénera Gennadija Ochkalenka a trénera Petra Strečanského,  štartovali na medzinárodnej regate vo Villachu aj vďaka podpore zo Slovenského veslárskeho zväzu.

Erika Jurgová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava