Prímestské autobusy v Trnavskom kraji budú počas Svetového dňa bez áut jazdiť zadarmo

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 18. septembra 2022, 09:07

Trnavský samosprávny kraj sa opäť zapojil do Európskeho týždňa mobility, ktorý sa každoročne koná od 16. do 22. septembra. Cieľom kampane Európskej komisie je zvýšiť povedomie o udržateľnej mobilite.

(Autor: js)

Župa v spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj počas víkendu vypravila cyklobus na trase z Trnavy do Malých Karpát, cykloturisti a turisti mali pri príležitosti Európskeho týždňa mobility dopravu zadarmo.

Vo štvrtok 22. septembra, počas Svetového dňa bez áut bude cestovanie prímestskými autobusmi spoločností Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica v celom Trnavskom kraji takisto bezplatné. Informoval o tom odbor komunikácie Úradu Trnavského samosprávneho kraja.

„Rozvoj udržateľnej mobility a ochrana životného prostredia úzko súvisia s podporou cestovania verejnou dopravou. Župa zabezpečuje obslužnosť svojho územia prímestskými autobusmi, ktoré sú čoraz modernejšie, bezpečnejšie aj komfortnejšie,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Od nového roka vstúpi v oblasti prímestskej dopravy do platnosti zónové členenie Trnavského kraja. Zavedený bude aj nový typ cestovných lístkov, takzvaný predplatný cestovný lístok. Výhodný bude najmä pre pravidelných cestujúcich, pretože umožní neobmedzené cestovanie v rámci časovej a zónovej platnosti. Zmeny majú za cieľ zatraktívniť cestovanie prímestskými autobusmi v Trnavskom kraji a prilákať aj nových cestujúcich.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav