Podchod popod železnicu na Dopravnej preberá po rokoch do užívania kúpeľné mesto

Piešťany sa konečne dočkali a podchod pre peších a cyklistov na Dopravnej ulici popod železničnú trať budú môcť obyvatelia nielen užívať, ale mesto sa oň bude už môcť aj oficiálne starať. Podchod vybudovali železničiari ešte v roku 2008 ako vyvolanú investíciu pri modernizácii železničného koridoru, no platné kolaudačné rozhodnutia na jeho užívanie získali až v rokoch 2020-2021. Do zastupiteľstva tak prichádza materiál na schválenie poslancami o prevzatie tejto stavby do majetku mesta.

(Autor: vd)

Podchod na Dopravnej ulici je v podstate jediná spojnica s centrom, priemyselnou časťou mesta a sídliskom Nikola Teslu pre peších a cyklistov mimo dopravného koridoru pre automobily. Doteraz sa oň museli starať železničiari. Piešťanci, ktorí tadiaľ prechádzajú, by mohli o podchode písať eseje. Na vandalizmus, často posprejované steny či občasné pozostatky po vykonaní ľudskej potreby si postupne zvykli. I keď je fakt, že v súčasnosti je podchod uprataný a steny vymaľované.

Oveľa viac ich však trápi bezpečnosť v neprehľadnej spojnici mestskej časti s priemyselnou. Sú ostražití, cyklisti vyzváňajú odušu, invalidi tadiaľ radšej nechodia a mamičky s kočíkmi sa tisnú popod stenu, aby ich náhodou nejaký kaskadér, ktorý si to v rýchlosti šinie z druhej strany, nenabral. Bezpečnosť malo zvýšiť dodatočne namontované zrkadlo, za pomoci ktorého prechádzajúci vidia aj za zalomenie podchodu. Ale i na to sa svoju dobu niekto ulakomil a zrkadlo ukradol. Železničiari ho nahradili a zatiaľ svojmu účelu slúži.

Ak poslanci predkladaný materiál o prevzatí podchodu schvália, prejde do starostlivosti Služieb mesta Piešťany ako všetky ostatné verejné mestské komunikácie. Dúfajme, že sa starostlivosť oň nezhorší, i keď s tým, ako bol navrhnutý a postavený, sa už nič nedá urobiť a pri pohybe v podchode treba byť opatrný a ohľaduplný. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín