Diplomat Cup 2022 už zajtra! Čajky sa predstavia prvýkrát doma od zisku titulu

Už zajtra, v piatok 16. septembra odštartuje v piešťanskej Diplomat aréne medzinárodný turnaj Diplomat Cup 2022, ktorý hostia Piešťanské Čajky v rámci prípravy na sezónu 2022/2023. Pozvanie na turnaj prijali kvalitné a atraktívne tímy – BC Polkowice (Poľsko), Ludovika Csata Basketball (Maďarsko) a Žabiny Brno (Česko).

Čajky čaká domáci Diplomat Cup s kvalitným obsadením. (Autor: Laco Duračka)

Piešťanské Čajky doposiaľ odohrali štyri prípravné zápasy, z ktorých trikrát zvíťazili. Naposledy sa im podarilo vyhrať BESU Cup v Brne. „Príprava na sezónu sa nám už preklápa do druhej polovice a do začiatku súťaže, ktorá odštartuje 1. októbra hráme už iba doma. S doterajšími zápasmi sme zatiaľ výsledkovo celkom spokojný, ale určite máme ešte na čom pracovať. Z časti sa obmenil náš tím a ešte určite nejaký čas potrvá, kým si všetko sadne a bude fungovať podľa našich predstáv,“ uviedol tréner Čajok Peter Jankovič.

V najbližších dňoch čaká Piešťanské Čajky ďalšia ostrá skúška v príprave na nadchádzajúci ročník. V domácom prostredí totiž v piatok a sobotu (16. – 17.9.2022) organizujú tretí ročník medzinárodného turnaja Diplomat Cup 2022. „Tešíme sa, že po dlhej dobe, v podstate od víťazného finálového zápasu s Ružomberkom sa konečne opäť predstavíme na domácej palubovke. Diplomat Cup bude určite kvalitnou a tvrdou previerkou pre náš tím, keďže všetci účastníci majú vysokú kvalitu. Sme radi, že sa nám do Piešťan podarilo zlákať účastníkov Euroligy a Eurocupu a verím, že si všetci užijú kvalitný basketbal,“ doplnil Peter Jankovič pred Diplomat Cupom.

Piešťanský fanúšikovia tak budú mať konečne možnosť vidieť na domácej palubovke nové posily Annu Jurčenkovú, Anu Mandić, Božicu Mujovic, Natašu Taušovú či staré-známe hráčky z minuloročného majstrovského kádra. 

V piatok podvečer sú v Diplomat aréne na programe semifinálové zápasy, ktoré najskôr rozohrajú o 16:00 poľské majsterky z Polkowíc proti českým vicemajsterkám z Brna. O 18:30 následne domáce Piešťanské Čajky vyzvú maďarský celok Ludovika Csata Basketball z Budapešti. Porazení semifinalisti si v sobotu o 11:00 zahrajú o 3. miesto a o 13:30 odštartuje finálový duel Diplomat Cupu 2022.

Polkowice s hviezdnymi menami, tradične silné Žabiny i maďarský účastník Eurocupu z Budapešti

Samotné zúčastnené družstvá na Diplomat Cupe budú divácky veľmi atraktívne. Okrem domácich Piešťanských Čajok, úradujúcich majsteriek Slovenska sa v Piešťanoch predstavia aj aktuálne poľské šampiónky BC Polkowice, ktoré v nadchádzajúcej sezóne čaká účasť v ženskej eurolige. Hviezdne mená ako Yvonne Turner, Stephanie Mavunga, Artemis Spanou, či Zala Friškovec určite stoja za to vidieť v akcii priamo v Diplomat aréne. Čajky majú s Polkowicami hernú skúsenosť aj z minulosti, stretli sa spolu v kvalifikácii ženskej Euroligy v sezóne 2017/2018, kde bol úspešnejší tím z Poľska.

Do Piešťan tiež zavítajú české vicemajsterky a víťazky Českého pohára a EWBL z minulej sezóny a dobre známe Žabiny Brno. Dlhodobo spriateľený klub je už tradičným súperom Čajok v príprave a keďže sa Čajky minulý týždeň predstavili na turnaji v Brne, Žabiny radi prijali pozvanie do Piešťan. Tradične kvalitne zložený tím z viacero českých reprezentantiek doplnený o zahraničné posily Briu Holmes, Elisu Cunane či Nikolinu Kneževič čaká v nadchádzajúcej sezóne opäť účasť v Eurocupe.

Tretím do partie bude maďarský celok Ludovika Csata Basketball z Budapešti, minuloročný účastník Eurocupu, ktorý sa o účasť v nadchádzajúcom ročníku musí pobiť v kvalifikácii s izraelským tímom Ramat Hasharon. Maďarský celok tvoria prevažne domáce hráčky i niektoré reprezentantky posilnené o Samanthu Fuehring a Jaelyn Brown. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava