Made in Piešťany plný kvalitných produktov a inšpiratívnych príbehov

Záhrada Elektrárne Piešťany ožila predajnými a prezentačnými stánkami, kde sa návštevníkom pripomenuli drobní podnikatelia v oblasti grafiky a umenia, textilného dizajnu, zdravého stravovania či športu. Podujatie Made in Piešťany dostalo úplne novú podobu a jeho „nultý“ ročník sa konal hneď dva dni – v piatok 9. a v sobotu 10. septembra.

V predajných stánkoch prezentovali šikovní Piešťanci svoje výrobky. (Autor: am)

Pôvodné podujatie bolo prezentovaním tvorby šikovných Piešťancov v hlavnej elektrárenskej hale. V Elektrárni sa však rozhodli celú akciu rozšíriť a obohatiť tak, že vzniklo dvojdňové podujatie s podtitulom Festival a Gala, kde si prišli na svoje celé rodiny.

„Opäť to bola prehliadka tých najšikovnejších Piešťancov, predviedli sa svojimi predajnými, prezentačnými stánkami, gastrozónou, ale mali sme aj jogu na streche, floristický workshop a panelovú diskusiu so šikovnými Piešťancami z rôzneho fachu,“ prezradila Katarína Hallová, riaditeľka Elektrárne.

Diskusia sa niesla v téme podnikateľského úspechu v Piešťanoch, pričom hosťami moderátora Tomáša Buša bola architektka Eva Wernerová, zakladateľ konceptu Regal Burger Jozef Bardík, sládok a spolumajiteľ Piešťanského pivovaru ŽiWell Peter Demko, Bruno Jakubec z projektu Matica ovocná a Pavol Jurák, spoluzakladateľ Trnavského rádia.

Po diskusii, ktorá priniesla nielen množstvo inšpiratívnych príbehov a myšlienok, ale aj veľa citu a úcty preukázaného k rodnému mestu, nastalo vyhodnotenie súťaže O najkrajší bicykel. „Sme spokojní. Stretli sme známe tváre, ale aj nových návštevníkov, ktorých toto podujatie prilákalo. A presne o tom bolo, aby sa čo najviac ľudí dozvedelo, čo všetko sa v Piešťanoch deje,“ doplnila Hallová, ktorú najviac pozitívne prekvapil „komunitný duch“. Všetci sa odhodlane chopili príležitosti, potvrdili účasť a dali zo seba maximum.

Sobotňajšia časť podujatia priniesla galavečer v štýle dvadsiatych rokov, keď na pódiu zahralo zoskupenie Bratislava Hot Serenaders. Piešťanský florista Palo Onder sa postaral o veľkoformátovú výzdobu objektu Elektrárne, Veteran Car Club Piešťany zapožičal historické vozidlo.

Nultý ročník sa s najväčšou pravdepodobnosťou dočká aj svojho pokračovania, no dovtedy sa v Elektrárni bude konať množstvo iných aktivít – už v týchto dňoch medzinárodný filmový festival Cinematik, ale aj hudobný festival Konvergencie či obľúbený Deň hrania, ktorý bude spojený s burzou detského oblečenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín