Deň ozbrojených zložiek prilákal stovky ľudí

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 13. septembra 2022, 23:02

Vo Vojenskom historickom múzeu v Piešťanoch sa stretli ozbrojené i záchranné zložky všetkých typov. V sobotu 10. septembra predviedli v rámci Dňa ozbrojených zložiek svoju prácu policajti, hasiči, zásahová jednotka finančnej správy, kynológovia i hipológovia.

(Autor: am)

Podujatie otváral slávnostný prelet ponad areál letiska, nasledovali oficiálne príhovory. Prítomným sa predstavila Čestná stráž Ozbrojených síl Slovenskej republiky so svojím šou programom i Vojenská hudba Ozbrojených síl SR. Návštevníci si v pripravených stánkoch mohli prezrieť zbrane, zaistené falzifikáty, ale aj statické ukážky historických vozidiel, lietadiel či munície.

Veľkej obľube sa tešili aktívne ukážky, o ktoré sa postaralo aj Prezídium Policajného zboru. Divákom predviedlo svoj odbor hipológie a kynológie – dva policajné kone návštevníkom ukázali, ako dokážu odolávať stresovým situáciám, rôznym chuligánom, ba dokonca ohnivým prekážkam. Colný úrad prostredníctvom svojej zásahovej jednotky finančnej správy predviedol, ako to v praxi vyzerá, keď kukláči zastavia auto s páchateľmi. Policajti v kuklách zaujali i rôznymi chmatmi, na základe ktorých ilustrovali, ako znemožňujú podozrivým ďalší pohyb.

Neskôr sa predstavil policajný pes, ktorý figuranta – páchateľa spacifikoval rýchlejšie, ako sa vôbec stihol poriadne rozbehnúť na útek. Pes tiež ukazoval, ako hľadá v aute psychotropné látky.

Nechýbali ani zoskoky parašutistov či obľúbená hasičská pena, o ktorú sa ako zlatý klinec programu postarali piešťanskí hasiči. V dvoch hasičských vozidlách sa malí návštevníci neváhali odfotiť a dokonca zažili skutočnú sirénu. Podujatie pomáhali zabezpečiť aj piešťanskí mestskí policajti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav