Zaznejú Hegerovej najkrajšie piesne

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 12. septembra 2022, 00:01

Do piešťanského Domu umenia zavítajú hviezdy, ktoré si uctia legendu. V utorok 4. októbra o 19.00 h vystúpia na pódium kultúrneho stánku na nábreží Váhu umelci ako Richard Müller či Zuzana Krónerová a ďalší, aby vzdali hold šansoniérke par excellence – Hane Hegerovej.

(Autor: archív usporiadateľa)

Hana Hegerová nebola „iba“ speváčka, tak ako šansón nie je „iba“ pieseň. Šansón obsahuje a vyjadruje príbeh, vyzdvihne drámu a od interpreta sa očakáva, že sa do textu úplne ponorí a dokáže celkom prirodzene vystihnúť a sprostredkovať tie najdrobnejšie detaily, pričom kvalita hudby a textu je v tomto žánri zásadná. Postavenie šansónu medzi hudobnými žánrami možno prirovnať k poézii v literatúre. Je to akýsi vyšší druh piesne, ktorý nemusí pochopiť každý, ale túto jeho výnimočnosť cíti väčšina. A práve v tom bola Hana Hegerová par excellence.

V programe Levandulová zaznejú v prevažnej miere piesne z repertoáru prvej dámy česko-slovenského šansónu Hany Hegerovej, ale aj ďalšie nádherné skladby z autorskej dielne Petra Hapku a Michala Horáčka. Tešiť sa môžete na mená ako Zuzana Kronerová, Zuzana Mauréry, Lucia Šoralová, Richard Müller či Petr Malásek so sprievodnou kapelou.

Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.sk alebo priamo v pokladni Domu umenia. Sú v hodnote 26,90 eur a 29,90 eur, no v deň konania koncertu bude ich cena 35 eur. Predstavenie je súčasťou 24. ročníka festivalu Piešťanské rendezvous. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel