V Dolnom Lopašove zhorel stoh slamy

Hasičov z Piešťan a Drahoviec zavolali v pondelok 5. septembra pred polnocou k požiaru opusteného domu v Drahovciach, v ktorom sa hrávali deti. Oheň, ktorý zachvátil povalu, čiastočne strechu a zasiahol aj časť interiéru, vznikol v dôsledku fajčenia. Škodu vyčíslili na tisíc eur. Hasiči oheň zlikvidovali.

(Autor: FB DHZ Chtelnica)

V Piešťanoch medzi koľajiskom v smere na Hornú Stredu prišiel o život 28-ročný muž zo Starej Turej. Stalo sa to v utorok 6. septembra ráno. Obhliadajúci lekár už len skonštatoval exitus. Hasiči našli pri jeho tele osobné veci a doklady.

V ten istý deň sa na križovatke ulíc A. Hlinku – Žilinská cesta stala dopravná nehoda, pri ktorej sa zranil cyklista z Piešťan. Hasiči mu poskytli prvú predlekársku pomoc a odovzdali ho záchranárom, ktorí muža odviezli do nemocnice.

V stredu 7. septembra hasiči vyrážali na Komenského ulicu v Piešťanoch, kde bola v uzamknutom byte spadnutá nevládna žena. Hasiči sa k nej dostali po rebríku cez balkón a poskytli jej prvú predlekársku pomoc.

V obciach Ostrov a Krakovany hasiči riešili spadnuté časti stromov na ceste. V Ostrove popílili a odpratali konáre vo štvrtok 8. septembra a v Krakovanoch o deň neskôr.

Protipožiarne opatrenia na automobile vodičky, z ktorého vytiekla chladiaca kvapalina, vykonali hasiči v piatok 9. septembra na Bratislavskej ceste. Z dôvodu bezpečnosti, lebo auto tvorilo prekážku, vymedzili miesto dopravnými kužeľmi.

V nedeľu 11. septembra v noci sa rozhorel stoh slamy medzi Dolným Lopašovom a Chtelnicou. K zásahu privolali nielen piešťanských hasičov, ale aj príslušníkov dobrovoľných zborov z Dolného Lopašova, Chtelnice, Veľkých Kostolian a Vrbového. Stoh sa už síce nepodarilo zachrániť, no požiar sa nešíril ďalej.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela