Vyduté miesta na kolokruhu sú vyznačené farebne

Nielen na „ratnovskej“ strane vodnej nádrže Sĺňava, ale aj na piešťanskej je v niekoľkých miestach citeľné, že tamojší asfalt má už čo-to za sebou. V priebehu ostatných týždňov pribudli na vydutých miestach farebné označenia, ktoré športovcov upozorňujú na hroziace nerovnosti.

(Autor: am)

Od Krajinského mosta po bránu k Siesta pláži využívajú bežci, cyklisti či korčuliari približne päťkilometrový úsek solídneho asfaltu. Blížiac sa k hati sa však v niektorých miestach povrch pre tamojšie stromy vydúva, čo pri väčšej rýchlosti môže byť najmä pre nepripravených korčuliarov zaťažkávajúca skúška rovnováhy. Po novom by si však nebezpečné miesta mal všimnúť každý – sú totiž vyznačené krikľavo žltou farbou a pútajú pozornosť športovca už z diaľky.

Tento úsek je možné aj v nasledujúcich dvoch mesiacoch využívať ako súčasť celého Kolokruhu Sĺňava. Slovenský vodohospodársky podnik začiatkom augusta informoval, že plánované revízne práce sú hotové a verejnosť môže opätovne využívať prechod cez hrádzu. „Po dlhých mesiacoch revíznych prác vám s radosťou oznamujeme, že od 1. augusta je prejazd haťou Drahovce umožnený denne v zmysle pôvodného časového harmonogramu,“ uviedli v tom čase vodohospodári.

A kým v auguste bol prejazd povolený cez týždeň od 15.15 do 20.00 h a počas víkendov od 9.00 do 20.00 h, s príchodom jesene sa toto mení. V septembri môžete jazdiť cez hrádzu v pracovných dňoch od 15.15 do 19.00 h, cez víkendy od 10.00 do 19.00 h, v októbri cez týždeň od 15.15 do 18.00 h, počas víkendov od 10.00 do 18.00 h. Posledným októbrovým dňom sa prejazd pred zimou končí, hať sa otvára zasa v apríli.

Vlani vodohospodári pristúpili k nepatrnej zmene otváracích hodín z dôvodu často vznikajúcich konfliktov medzi pracovníkmi Slovenského vodohospodárskeho podniku, ktorí opúšťali svoje pracovisko, a cyklistami, ktorí v rovnakom čase využívali prejazd haťou. Z bezpečnostných dôvodov preto posunuli otvorenie prejazdu pre verejnosť v pracovných dňoch o 15 minút.

Naďalej je nutné byť v priestoroch hate obozretný. Neraz sa tam totiž cyklisti zranili, pričom vodohospodári evidovali napríklad zlomeninu ruky či zašívanie hlavy s následnou hospitalizáciou. Na mostovke sa nachádzajú koľajnice, po ktorých sa posúva portálový žeriav. V miestach prechádzania sú koľaje osadené prechodkami, no i tak sa úrazové situácie stávajú. Je nutné sa preto na bicykli či korčuliach jazdu prispôsobiť podmienkam. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav